Oficina del President

President Mas: "Inversions com les d'Enagás a Catalunya demostren que el corrent de fons de l'economia està ben orientat"

query_builder   24 febrer 2012 16:56

event_note Nota de premsa

President Mas: "Inversions com les d'Enagás a Catalunya demostren que el corrent de fons de l'economia està ben orientat"

·         El cap de l’Executiu ha presidit la signatura d'un acord entre la Generalitat i Enagás, que preveu la posada en funcionament d’infraestructures gasistes per import de 357 milions fins l’any 2014
El president ha visitat la planta de l'empresa de transport de gas natural Enagás
El president ha visitat la planta de l'empresa de transport de gas natural Enagás
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest matí la signatura d’un conveni entre Enagás i la Generalitat, segons el qual la companyia gasista invertirà 357 milions en la posada en funcionament d’infraestructures a Catalunya. Artur Mas ha assenyalat que inversions com aquesta “demostren que el corrent de fons de l’economia està ben orientat” i ha afegit que “al nostre país hi ha moltes coses que són molt sòlides en aquest corrent fons”.
 
El cap del Govern ha subratllat el fet que “en temps difícils hi ha empreses que estan fen els deures i estan preparant el nostre país per al futur”. El president ha afirmat que aquestes inversions són “importants, no només pel moviment econòmic que produeixen, sinó per les operacions col·laterals que generen”.
 
Artur Mas, que també ha visitat aquest migdia les instal·lacions d’Enagás al Port de Barcelona, ha assenyalat que l’energia “és un sector estratègic”. El president de la Generalitat ha assegurat que “estem bastant ben preparats com a país des del punt de vista energètic”, però ha destacat la importància de millors connexions amb Europa, com el corredor ferroviari del Mediterrani per al transport de mercaderies.
 
L’acord, que han subscrit el conseller Mena i el director general d’Estratègia i Regulació d’Enagás, Joan Pons, s’emmarca en una de les línies prioritàries del Govern, que és la garantia i qualitat en el subministrament energètic de Catalunya. Per aquest motiu, en el darrer any s’ha prioritzat la signatura de convenis amb les principals operadores energètiques per garantir el desenvolupament de les infraestructures necessàries per al país; aquests convenis, a més, possibilitaran la realització d’inversions i contribuiran a la dinamització de l’economia catalana.
 
Entre els projectes inclosos en l’acord amb Enagás, destaca el gasoducte Martorell-Figueres, del qual s'està construint el tram sud. També s’inclouen infraestructures com el vuitè tanc d’emmagatzemament de la planta de regasificació de Barcelona, amb una capacitat de 150.000 m3, i el tram nord de la duplicació del gasoducte Tivissa–Paterna.
 
En la visita a Enagás, han acompanyat Artur Mas el president d’Enagás, Antonio Llardén; el conseller d’Empresa i Ocupació; el president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba, i el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Josep Canós, entre d’altres.
 

2  

Imatges

Visita a la planta de l'empresa Enagás

Visita a la planta de l'empresa Enagás 568

Visita a la planta de l'empresa Enagás

Visita a la planta de l'empresa Enagás 691