Educació

Irene Rigau:

Irene Rigau: "L'escola pública només pot ser de qualitat, el que és estrany és que se'n dubti"

query_builder   24 febrer 2012 17:43

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "L'escola pública només pot ser de qualitat, el que és estrany és que se'n dubti"

  • La consellera d’Ensenyament ha inaugurat l’Escola Alfara de Carles, l’Escola Marcel·lí Domingo de Roquetes i l’Escola Los Castellets de la Fatarella, i ha visitat l’Escola CAEP Remolins de Tortosa.
  • Rigau ha avançat durant les visites que al llarg de l’any començaran les obres de la nova escola Sant Llàtzer de Tortosa.
Terres de l'Ebre 24.02.12
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “l’escola pública només pot ser de qualitat, el que és estrany és que se’n dubti”. Ho ha dit en l’acte d’inauguració de l’Escola Marcel·lí Domingo de Roquetes. Aquesta inauguració s’inclou en un seguit d’activitats que la consellera ha fet avui en centres de diferents poblacions de les Terres de l’Ebre. Rigau també ha avançat durant la visita que al llarg de l’any començaran les obres de la nova escola Sant Llàtzer de Tortosa.
 
La consellera Rigau ha explicat que, des dels traspassos d’educació de l’Estat a la Generalitat, l’ensenyament ha millorat molt: “en 30 anys el sistema ha evolucionat qualitativament”. La titular d’Ensenyament ha assegurat que ara el nou concepte de qualitat de l’escola és l’èxit escolar. Ha recordat que, després de l’esforç de les plantilles i les ràtios, entre altres qüestions, la qualitat avui dia “on rau és en la consecució de coneixements i capacitats”. Així mateix, ha remarcat la permanència del model de l’escola catalana perquè “no pot ser d’altra manera”. En aquest sentit, Rigau ha destacat que el model d’escola catalana d’avui és gràcies a l’esforç de mestres i professors com a servidors públics. En aquest punt els ha agraït l’esforç que estan fent, sobretot en l’actual situació de crisi.
 
La consellera també ha recordat la importància de la lectura com a porta del coneixement i, a totes les aules de cicle superior que ha visitat, els ha explicat als alumnes com d’important és que, en acabar primària, llegeixin 25 llibres a l’any. A les escoles rurals que ha visitat, l’Escola Alfara de Carles i l’Escola Los Castellets de la Fatarella, ha dit que les zones rurals són un “model d’equilibri territorial de la Catalunya que volem”. Ha afegit que “fem escoles en pobles petits perquè es mantinguin” i perquè “independentment d’on vius tinguis la millor formació”.  Rigau ha fet saber als alumnes que “només es té allò que es treballa” i que “la principal riquesa és la formació”. També ha demanat als alumnes que cuidin les escoles perquè és “la casa de tothom”.
 
Així doncs, la consellera d’Ensenyament ha inaugurat l’Escola Alfara de Carles, l’Escola Marcel·lí Domingo de Roquetes i l’Escola Los Castellets de la Fatarella, on ha mantingut contactes amb mestres i representants dels pares a tots els centres. També ha visitat i ha dinat a l’Escola CAEP Remolins de Tortosa, que ha guanyat el segon premi de caràcter estatal de l’any 2011 per als centres docents que desenvolupin accions dirigides a la compensació de  desigualtats en educació, essent la primera escola que guanya un premi d’aquestes característiques, ates què sempre s’havia guardonat a instituts.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia Alfara de Carles

Fotografia Alfara de Carles
JPG | 458