Oficina del President

Artur Mas: "A canvi de reformes serioses Europa ha de donar flexibilitat per complir els terminis de reducció del dèficit"

query_builder   24 febrer 2012 18:01

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "A canvi de reformes serioses Europa ha de donar flexibilitat per complir els terminis de reducció del dèficit"

Artur Mas s'ha reunit amb empresaris i directius de prop de quaranta empreses multinacionals instal·lades a Catalunya
Artur Mas s'ha reunit amb empresaris i directius de prop de quaranta empreses multinacionals instal·lades a Catalunya
· El cap de l’Executiu assegura a IESE, davant una quarantena d’empresaris i directius de multinacionals instal·lades a Catalunya, que “pretendre arreglar això en un sol any equival a carregar-se l’estat del benestar”
 
· El president Mas subratlla que “cal fer els deures, encara que no donin una rendibilitat immediata”
 
· Artur Mas assegura que el Govern garantirà el “màxim nivell de protecció i de seguretat” per al  desenvolupament normal del Mobile World Congress
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui a IESE que “Europa, a canvi de reformes serioses per part d’Espanya, ha d’entendre que ha de donar flexibilitat per poder complir els terminis de reducció del dèficit”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha remarcat que si Espanya i Catalunya fan “reformes serioses”, mereixen “una mica més de temps” per arreglar una “situació heretada que era tremendament complicada”
 
“Pretendre arreglar això en un sol any equival a carregar-se l’estat del benestar a Espanya i a Catalunya”, ha subratllat el president, que ha afegit que aquest termini “no se li pot demanar a ningú” si demostra “clarament i sense dubtes que està disposat a fer la feina que ha de fer”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions després de reunir-se a la seu d’IESE amb una quarantena d'empresaris i directius de multinacionals que operen a Catalunya, acompanyat del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.
 
Artur Mas ha animat els empresaris “a fer els deures” davant les dificultats actuals, i s'ha mostrat convençut que, tot i que les reformes previstes i les mesures d’austeritat “potser no tindran un rendiment immediat”, ens permetran tenir “els deures fets” quan arribi la recuperació.
 
El president ha subratllat la bona acollida de les lleis òmnibus per part dels empresaris i, respecte a la reforma laboral, ha assegurat que “està ben orientada” i que “s’hauria d’intentar millorar” en el tràmit parlamentari.
 
Per la seva part, el director general de l’IESE, Jordi Canals, ha assegurat que hi ha un “alè gairebé unànime” per part dels empresaris respecte a les polítiques econòmiques que està fent el Govern i una “comprensió molt gran” del moment complicat que viuen tant el Govern de la Generalitat com el d’Espanya i els de la resta de la Unió Europea.  En aquest sentit, Canals ha remarcat el “coratge i la valentia” que està assumint la Generalitat per “intentar assegurar la supervivència del país” .
 
Mobile World Congress
En resposta a preguntes dels periodistes sobre el Mobile World Congress que se celebrarà la setmana vinent a Barcelona, el cap de l’Executiu ha assegurat que el Govern garantirà el “màxim nivell de protecció i de seguretat” per al desenvolupament normal d’aquesta trobada internacional.   
 
En aquest context, el president ha demanat que “tothom faci una reflexió una mica més enllà del seu interès individual” per fer entendre que aquest “és un bé col·lectiu, que dóna feina a molta gent i fa créixer econòmicament la ciutat i el país”“No perjudiquem les coses que tant i tant ens han costat d’aconseguir”, ha reclamat, recordant que Catalunya va haver de lluitar contra Munic, París i Milà per fer-se amb aquest congrés.
 
Industrialitzar la nostra economia
En relació a les infraestructures per garantir la internacionalització de l’economia catalana, el president Mas ha coincidit amb els empresaris a destacar la importància del corredor ferroviari del Mediterrani, que serà “fonamental per a les indústries exportadores que van a Europa”.
 
Artur Mas ha apostat per una millor “connectivitat internacional” per l’aeroport del Prat i ha destacat que el fet d’aconseguir més vols intercontinentals “representarà un senyal de la internacionalització de la nostra economia”.
 
Complex de convencions i oci
Respecte al projecte del complex de convencions i oci que està buscant ubicació a Europa, el president Mas ha assegurat que el més important és “convertir l’àrea de Barcelona i Catalunya en el primer centre turístic de tota Europa”. En aquest sentit, ha assegurat que el Govern farà tot el possible per “intentar atreure  aquesta macroinversió”, i ha destacat que el projecte “és perfectament compatible amb la indústria, amb la recerca i amb la universitat”. Mas ha insistit que el Govern està treballant per “escurçar la distància amb altres competidors per recuperar terreny perdut”.
 

3  

Imatges

Jornada d'IESE

Jornada d'IESE 644

Jornada IESE

Jornada IESE 570

Jornada d'IESE

Jornada d'IESE 727