Cultura

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell i el director de l'ICEC, Fèlix Riera, celebren una reunió de treball amb la Junta directiva de l'Acadèmia del Cinema Català

query_builder   24 febrer 2012 18:46

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell i el director de l'ICEC, Fèlix Riera, celebren una reunió de treball amb la Junta directiva de l'Acadèmia del Cinema Català

Fotografia Acadèmia de Cinema
Aquest matí s’han reunit al Departament de Cultura el conseller Ferran Mascarell i el director de l’ICEC, Fèlix Riera amb el President de l’Acadèmia del Cinema Català, ACC, Joel Joan, i els membres de la Junta Directiva de l’ACC Pep Armengol, Secretari, Rosa Mª Fusté, Tresorera,  i els vocals Elisa Plaza, Enric Gomà i Jordi Roigé, i Montse Majench, directora.
 
A la reunió, convocada pel conseller de Cultura per analitzar la situació generada per la gala dels IV Premis Gaudí, que va tenir lloc el proppassat 6 de febrer, s’ha aprofundit sobre el sentit del malestar creat i sobre la necessitat de comprendre que és el que cal fer en un moment complex com l'actual per enfortir el cinema català. Escoltades les explicacions d'ambdues parts, l'Acadèmia i el Departament de Cultura han ratificat l’esperit de col·laboració  per treballar per al reconeixement social i la projecció del cinema català.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha posat de relleu la ferma voluntat del Departament de treballar per al futur i per l'enfortiment del cinema català. El President de l’Acadèmia, Joel Joan, ha transmès al conseller de Cultura, des del respecte i la lleialtat, els punts de coincidència entre l’Acadèmia i el Departament de Cultura. Així mateix, ha destacat la importància de la institució, nascuda fa 4 anys, per posar de relleu la creativitat de la indústria cinematogràfica catalana i el valor dels Premis Gaudí per donar visibilitat a les pel·lícules catalanes. Joan ha manifestat que les reaccions després de la gala dels IV Premis Gaudí han portat a la l’Acadèmia a fer un exercici d’autocrítica que li ha de permetre créixer, consolidar la feina feta i respondre a les expectatives dels professionals del sector i de la societat.
 
L’Institut de les Empreses Culturals del Departament de Cultura i l’Acadèmia del Cinema Català, continuaran el treball iniciat en el marc del conveni, col·laborant en el cicle Catalunya Cinema, la Filmoteca de Catalunya i les altres entitats com el Col·legi de Directors de Catalunya, les associacions de productors, els Guionistes Associats, l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya i TV3 per tal que el cinema català obtingui el reconeixement i la difusió que es mereix i les sales s’omplin d’espectadors.

1  

Imatges

Fotografia Acadèmia de Cinema

Fotografia Acadèmia de Cinema 3418