Justícia

La consellera de Justícia visita els tallers penitenciaris del CIRE a Raïmat

La consellera de Justícia visita els tallers penitenciaris del CIRE a Raïmat

query_builder   24 febrer 2012 10:00

event_note Nota de premsa

La consellera de Justícia visita els tallers penitenciaris del CIRE a Raïmat

consellera a Raïmat
La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, va visitar ahir el taller productiu per a interns que l’empresa pública del Departament de Justícia, el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), té a la població de Raïmat.
 
Inaugurat fa més de 10 anys, aquest taller penitenciari és únic a tot l’Estat espanyol, ja que, per la seva ubicació a l’exterior de la presó, aproxima al màxim les condicions laborals dels interns a les del mercat de treball i, d’acord amb la missió del CIRE, millora així la seva capacitat d'inserció.
 
Durant la seva visita la consellera, acompanyada pel director del CIRE, Josep M. Faura, va poder conèixer de primera mà les feines altament especialitzades que hi duen a terme els interns, com són el muntatge de cabines de lavabo per a trens d’alta velocitat o la construcció de maquinària industrial al servei de les necessitats del sector agrícola lleidatà.
 
El centenar d’interns que s’hi desplacen diàriament des del Centre Obert de Lleida aprenen també oficis vinculats al món de la fusteria, el muntatge d’elements de seguretat per a l’escalada o l’assemblatge de materials per a piscines, entre d’altres.
 
El taller de Raïmat s’emmarca en l’objectiu del Departament de Justícia perquè, a través del CIRE, els interns aprofitin el seu pas pel sistema penitenciari per adquirir hàbits laborals i competències professionals que els facilitin la seva reinserció sociolaboral, un cop finalitzada la condemna.