Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

El director general de Cooperació al Desenvolupament viatja a Líbia per analitzar possibles línies de participació de Catalunya en el seu procés de democratització

query_builder   24 febrer 2012 18:00

event_note Nota de premsa

El director general de Cooperació al Desenvolupament viatja a Líbia per analitzar possibles línies de participació de Catalunya en el seu procés de democratització

La visita a la capital del país nord-africà respon a la voluntat d’explorar com, a través d’un treball conjunt, contribuir al seu desenvolupament en matèria de drets humans, governança, enfortiment del teixit social i construcció de pau.
Carles Llorens, director general de Cooperació al Desenvolupament i de l'Agència Catalana de Cooperació, viatjarà a Trípoli (Líbia) amb l’objectiu d’analitzar possibles línies de col·laboració de Catalunya en el procés de democratització que tot just arrenca en aquest país. La iniciativa respon també a la crida d’algunes ONGD catalanes que, des de fa alguns mesos, han posat de manifest el seu interès per engegar projectes de cooperació al desenvolupament amb Líbia i a la voluntat d’impulsar en els propers mesos l’organització d’un seminari sobre drets humans i governança a Barcelona.
 
Durant la seva estada a la capital líbia, del 25 al 27 de febrer, el director general de Cooperació al Desenvolupament mantindrà reunions amb representants de la Universitat de Trípoli, de les Nacions Unides i d’ACNUR, entre d’altres entitats. Un dels objectius de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) és el de promoure la governança democràtica i la transparència en la presa de decisions pública, enfortir els drets humans individuals i col·lectius i apoderar els actors amb major capacitat transformadora. És en aquest àmbit d’actuació en el que es desenvolupa aquest viatge a Líbia, un país molt poc vertebrat després de tants anys sota un règim autoritari, però amb molts recursos naturals i humans per sortir-se’n.