Bombers

Pràctiques operatives dels Bombers de la Generalitat per millorar la gestió de les emergències en pàrquings i edificis alts

query_builder   27 febrer 2012 14:36

event_note Nota de premsa

Pràctiques operatives dels Bombers de la Generalitat per millorar la gestió de les emergències en pàrquings i edificis alts

  • Les maniobres, amb un treball previ realitzat la setmana passada, es duran a terme els dies 28 i 29 de febrer a l’antic edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona
 
 
Els Bombers de la Generalitat faran demà i dimecres, 28 i 29 de febrer, unes jornades pràctiques sobre les maniobres d’extinció d’incendis en pàrquings i edificis alts. Les activitats es realitzaran durant el matí de 09.30 a 13.00 hores, a l’antic edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona.
 
Es muntaran dos escenaris diferents dins del recinte: un d’aparcament soterrat en una planta i un altre en un edifici amb cinc plantes d’alçada. A l’escenari del pàrquing es treballarà l’extinció sense visibilitat, l’orientació per rescatar víctimes i la ventilació, mentre que en l’edifici les pràctiques consistiran bàsicament en la propagació de fum vertical i el confinament o evacuació de veïns.
 
Les particularitats d’aquests llocs fan que les tasques d’actuació hagin d’estar constantment estudiades i simulades per així aconseguir una eficiència major en la gestió de les emergències. Per aquest motiu, s’organitzen a la ciutat de Tarragona aquestes sessions formatives dins les pràctiques anuals que realitzen periòdicament els Bombers de la Generalitat.
 
Tot i no utilitzar foc real a les maniobres, l’escenari escollit i la generació de fum artificial completament innocu dóna una visió prou real de la problemàtica que suposa la resolució d’aquesta tipologia d’emergències.
 
Els mitjans de comunicació que hi vulguin assistir, cal que ho comuniquin a l’Àrea d’Informació i Comunicació de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, al número de telèfon 93.586.77.20 o a través del correu electrònic premsa.bombers@gencat.cat.
 
TEMA: Pràctiques d’extinció d’incendis en pàrquings i edificis alts
DIA: 28 i 29 de febrer de 2012
HORA: De 09.30 a 13.00 hores
LLOC: Edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona (passeig de l’Escullera s/n de Tarragona)
 
 
Cerdanyola del Vallès, 27 de febrer de 2012
14.30 hores