Territori i Sostenibilitat

Es constitueix la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona

Es constitueix la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona

query_builder   27 febrer 2012 18:09

event_note Nota de premsa

Es constitueix la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presideix la constitució d’aquesta nova comissió, que tramitarà els expedientes urbanístics de 35 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. La seva composició és paritària entre la Generalitat i el Consell Metropolità. En un futur, aquesta comissió serà substituïda per una altra que integrarà la ciutat de Barcelona.
Fotografia constitució comissió urbanisme àmbit metropolità
La creació de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona és fruit del Decret que el Govern va aprovar el passat mes de desembre, i que també en regulava la composició i el funcionament. El seu àmbit d’actuació és el mateix que el de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, excloent la capital catalana, que té una Comissió pròpia.
 
Així, la nova Comissió tramitarà els expedients urbanístics dels 35 municipis següents: Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramanet, Tiana, Torrelles de Llobregat i Viladecans.
 
La Comissió Territorial d’Urbanisme serà vigent fins que s’aprovi definitivament el Pla director urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Una vegada aprovat el PDU, aquesta comissió territorial serà automàticament reemplaçada per l’anomenada Comissió d’Urbanisme de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i integrarà la capital catalana, sumant així 36 municipis.
 
Composició paritària
 
Pel que fa a la seva composició, la presidència recau en el conseller de Territori i Sostenibilitat i la vicepresidència en el president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
 
Pel que fa a les vocalies, deu són en representació de la Generalitat (cinc del Departament de TES i cinc dels altres departaments) i deu del Consell Metropolità. Així mateix, a les reunions de la Comissió podrà assistir un representant de l’Estat, amb veu i sense vot. Els acords s’adoptaran per majoria simple dels assistents i, en cas d’empat, el vot del conseller dirimirà el resultat.
 
D’altra banda, es podran convidar a participar als alcaldes dels ajuntaments dels quals s’estigui tramitant el programa d’actuació urbanística municipal o bé la seva revisió. Pel que fa a la periodicitat de les seves reunions, serà d’una vegada cada dos mesos, com a mímin. Alhora, el Decret va crear una Ponència tècnica per l’examen i l’elaboració de les propostes prèvies a la resolució dels expedients que hagin de ser sotmesos a la Comissió.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 464

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 137