Empresa i Coneixement

El sector de la mobilitat, un dels eixos de la política industrial de Catalunya

query_builder   28 febrer 2012 17:10

event_note Nota de premsa

El sector de la mobilitat, un dels eixos de la política industrial de Catalunya

 
 
  • La Generalitat posarà en marxa un programa per promocionar les TIC de forma transversal, a les empreses, la ciutadania i al propi sector.
 
  • L’objectiu és fer de Catalunya un laboratori mundial en mobilitat on s’experimenti amb iniciatives innovadores i noves tecnologies, aprofitant la capitalitat de Barcelona com a Mobile World Capital.
 
  • L’atracció d’inversions serà clau per a l’impuls del sector. L’any 2011, l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació – Invest in Catalonia - va materialitzar set inversions d’empreses estrangeres TIC, com Fujitsu i Tech Data, que han creat un miler de nous llocs de treball.
 
 
La Generalitat de Catalunya impulsarà el sector de la mobilitat com un dels eixos del Pla d’Actuacions Industrial i Empresarial 2012-2014, aprofitant la capitalitat de Barcelona com a Mobile World Capital. Així ho han anunciat avui el director general d’Indústria, Joan Sureda, i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, en el marc de la fira Mobile World Congress (MWC).
 
El sector de les TIC ocupa actualment un 3% del PIB català i l’objectiu és fer-lo créixer de forma transversal, lligat a tots els sectors econòmics que fan ús de les tecnologies relacionades amb la mobilitat. Carles Flamerich ha explicat que “la Generalitat està treballant en un programa que té l’objectiu de promocionar les TIC de forma transversal, a la ciutadania, a les empreses i al propi sector”.
 
En aquest context, la mobilitat hi tindrà un paper important, per fer de Catalunya un laboratori mundial en aquest sector. Sureda ha afirmat que “es farà de Barcelona i Catalunya un “living lab”, on s’experimentarà amb iniciatives capdavanteres en el món de la mobilitat i les noves tecnologies”. 
 
En aquest sentit, ha afegit Sureda, “la captació d’inversió estrangera és fonamental”. Sureda ha explicat que l’any 2011, Invest in Catalonia – l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació -, va materialitzar 38 projectes d’inversió, 7 dels quals pertanyen al sector TIC – el més nombrós -. Aquestes inversions al territori, entre les quals destaquen Fujitsu i Tech Data, van suposar la creació de 1.000 nous llocs de treball.
 
En aquesta edició del MWC, el Departament d’Empresa i Ocupació impulsa la participació de 33 empreses catalanes repartides entre el Pavelló Català i l’App Planet.
 
 
Totes les fotografies de la participació catalana al MWC2012 les trobareu aquí:
 

2  

Fitxers adjunts

El director general d'Indústria, Joan Sureda,(dreta)  i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, al pavelló Català del MWC

El director general d'Indústria, Joan Sureda,(dreta) i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, al pavelló Català del MWC
JPG | 372

Imatge del Pavelló Català del MWC

Imatge del Pavelló Català del MWC
JPG | 836