Salut

Salut aposta per implantar tecnologies de la informació i les comunicacions vinculades a la mobilitat

Salut aposta per implantar tecnologies de la informació i les comunicacions vinculades a la mobilitat

query_builder   28 febrer 2012 19:08

event_note Nota de premsa

Salut aposta per implantar tecnologies de la informació i les comunicacions vinculades a la mobilitat

Salut inicia proves per accedir a la Carpeta Personal de Salut des de dispositius mòbils
Mobile World Congress
 
El Conseller Boi Ruiz ha visitat el Congrés Mobile world congress on s’ha interessat en els nous aplicatius en salut.
 
El Departament de Salut treballa per assolir una major accessibilitat de les persones a les seves dades de salut i als serveis sanitaris, aprofitant els nous avenços tecnològics per afavorir la seva mobilitat i l'accés instantani a la informació sense restriccions d'espai o temps.
 
En primera línia de les eines que conformen aquesta xarxa es troba la Carpeta Personal de Salut, instrument central sota el que es treballa per fomentar i incorporar progressivament la mobilitat. S’estan desenvolupat amb èxit proves per accedir a la Carpeta des de telèfons mòbils. Aquesta experiència suposa l'inici d'una sèrie de proves per generalitzar-ne el seu ús i estendre l'accés del ciutadà a serveis de salut basats en la mobilitat de forma segura i senzilla.
 
L'accés a les dades sanitàries i de salut de les persones comporta el repte afegit de vetllar per la confidencialitat d’aquestes dades. En aquest sentit, es treballa per fer que l'accés a les dades personals de salut, mitjançant dispositius mòbils, es realitzin mitjançant certificacions digitals que en tot moment garanteixin la seguretat i la traçabilitat pel que fa als accessos i la transmissió de dades. 
 
Un altre dels eixos d'aquesta xarxa multicanal es el portal web Canal Salut, que consta d'una versió per a la ciutadania i una altra per a professionals i amb múltiples canals temàtics relacionats amb la salut com també d'altres eines d'interacció i participació. El Canal Salut representa actualment un punt de referència per a l'accés a informació de qualitat de l'àmbit sanitari i de la salut.