Territori i Sostenibilitat

Se signa un acord institucional per impulsar l'activitat de creuers als ports de Roses i Palamós

Se signa un acord institucional per impulsar l'activitat de creuers als ports de Roses i Palamós

query_builder   29 febrer 2012 11:46

event_note Nota de premsa

Se signa un acord institucional per impulsar l'activitat de creuers als ports de Roses i Palamós

Per primera vegada i  després de l’acord de col·laboració institucional signat avui, els ports de Roses i Palamós potenciaran i promouran conjuntament l’activitat de creuers. El nou impuls donat al sector creuerístic de la Costa Brava ha d’enfortir el potencial de turistes de creuer i ha d’aportar més activitat econòmica al territori. L’acord ha estat signat per Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, els ajuntaments de Roses i Palamós, i les cambres de Comerç de Girona i Palamós.
Fotografia signatura
Els representants signants de l’acord han estat el vicepresident de Ports de la Generalitat, Ricard Font, el president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Torramadé, l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés, la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Roses,  Montse Midan i Cortada, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera.
 
Aquesta és la primera vegada que dos ports de la Costa Brava s’uneixen amb l’objectiu d’impulsar conjuntament el tràfic de creuers. L’acord subscrit avui  és la suma d’esforços de sis institucions per tal de potenciar l’activitat creuerística als ports de Roses i Palamós al llarg de les temporades de creuers 2012 i 2013. En el transcurs d’aquests dos anys es treballarà des de tots els àmbits del mercat creuerístic nacional i internacional per captar noves companyies, consolidar les línies de creuers existents, fidelitzar les companyies que ja han visitat aquests ports i consolidar el posicionament de Roses i Palamós com a ports escala de creuers. Amb tot, l’objectiu principal de l’acord institucional és que arribin més creuers i major nombre de passatgers. 
 
L’increment dels creueristes que ja s’està desenvolupant, any rere any,  incorpora nous perfils de turistes que arriben per primera vegada a Roses i Palamós. Els passatgers de creuer visiten aquests dos municipis, però també realitzen excursions als principals nuclis turístics de la Costa Brava, així com a altres punts de la demarcació de Girona, on descobreixen la història, el patrimoni cultural, la riquesa artística, la gastronomia, el paisatge, les cales i les platges i les activitats d’oci, cosa que representa una forta dinamització econòmica per a les comarques gironines.
 
Pla d’acció
 
En el marc d’aquest conveni, les sis entitats signants s’han compromès a aportar suport humà amb tècnics especialitzats en els sectors creuerístic i turístic que conformen un grup de treball, recursos econòmics i materials promocionals. L’acord institucional preveu un Pla d’acció per als anys 2012-2013 a través del qual es duran a terme una sèrie d’actuacions destinades a potenciar els ports de Roses i Palamós i les seves àrees d’influència en els principals fòrums dels sector creuerístic.
 
D’aquesta manera, es continuarà promovent la participació dels dos ports a les principals fires del sector, s’incrementaran els contactes amb noves navilieres i operadors turístics i s’organitzaran visites per donar a conèixer els ports i el seu entorn, entre altres. De fet, una de les primeres accions que es durà a terme serà la participació, un any més, a la fira Seatrade a Miami (EUA), prevista per al pròxim mes de març.
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 68

Fotografia signatura

Fotografia signatura
JPG | 974