Economia i Hisenda

L'ICF crea un fons de 10 milions d'euros per recolzar la sortida d'empreses catalanes al Mercat Alternatiu Borsari

L'ICF crea un fons de 10 milions d'euros per impulsar la sortida d'empreses catalanes al Mercat Alternatiu Borsari

query_builder   29 febrer 2012 13:51

event_note Nota de premsa

L'ICF crea un fons de 10 milions d'euros per impulsar la sortida d'empreses catalanes al Mercat Alternatiu Borsari

 
  • El fons CAPITAL MAB, FCR cobrirà fins al 20% de la captació de capital, amb un import màxim d'un milió d'euros
 
  • Es tracta d’una iniciativa pionera a l’Estat espanyol
L’Institut Català de Finances (ICF) ha presentat avui un nou fons de capital risc per dinamitzar la presència de les companyies catalanes en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB). El fons CAPITAL MAB, FCR s'ha donat a conèixer als operadors del sector en un acte celebrat a la Borsa de Barcelona, que ha comptat amb la participació del secretari d'Economia i Finances, Albert Carreras, el conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà, el president del Mercat Alternatiu Borsari (MAB), Antoni Giralt, i el director de Capital MAB, FCR, Emili Gómez.
 
El capital compromès inicialment en el fons és de 10 milions d'euros, que es destinaran a cofinançar, juntament amb altres inversors, la sortida a borsa de les noves companyies que decideixin cotitzar en el MAB o les ampliacions de capital d'aquelles que ja hi estiguin operant. Concretament, el fons cobrirà fins al 20% de la captació de capital, amb un màxim d'un milió d'euros.
 
Amb la constitució d’aquest fons, l’ICF i el MAB esperen generar confiança entre els operadors i facilitar així la captació de capital, per tal que les companyies amb un elevat potencial de creixement puguin millorar la seva posició competitiva al mercat. Al marge del seu recolzament com a inversor institucional, l'ICF també donarà suport a la direcció de l'empresa en els aspectes financers i posarà a disposició de l’empresa la seva xarxa de contactes nacionals i internacionals. La gestió de CAPITAL MAB, FCR correspondrà a ICF Capital, la gestora de capital risc d’ICF Holding.
 
La creació d'aquest instrument és una iniciativa pionera a l’Estat espanyol, ja que, tot i que algunes autonomies ofereixen ajuts a les empreses que decideixen cotitzar o incentius fiscals als inversors que adquireixen accions de companyies presents al MAB, fins ara mai no s’havia constituït un fons que financés directament sortides o ampliacions de capital al Mercat Alternatiu.
 
 
Sobre el Grup ICF
L’ICF és l'entitat financera de la Generalitat de Catalunya. El Grup està integrat per les societats ICF (Institut Català de Finances), ICF Holding, IFEM (Instruments Financers per a Empreses Innovadores, SLU) i ICF Capital. L'activitat del grup se centra en dues línies bàsiques: el finançament empresarial, amb la col·laboració d’altres entitats financeres, i la inversió de capital per a projectes de creixement, amb l'objectiu d'actuar com a instrument dinamitzador de l'economia catalana.
 
 
Sobre el MAB
El Mercat Alternatiu Borsari és un mercat de valors promogut per Bolsas y Mercados Españoles (BME) i supervisat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Des de l'any 2008, proporciona a les empreses una plataforma perquè companyies de reduïda capitalització, però amb bones expectatives de creixement, tinguin l’oportunitat d'expandir-se i formar part del mercat borsari. Entre els avantatges que el MAB ofereix a les empreses cotitzades destaquen una major facilitat per accedir al finançament, en un context europeu de regulacions borsàries cada cop més exigents, i l'obtenció de notorietat i prestigi davant clients, proveïdors i operadors financers.

2  

Imatges

Fotografia (1)

Fotografia (1) 2610

Fotografia (2)

Fotografia (2) 3024

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 92