Bombers

Ampliació de dades de l'incendi d'habitatge al carrer la Parra de Lleida

query_builder   29 febrer 2012 18:41

event_note Nota de premsa

Ampliació de dades de l'incendi d'habitatge al carrer la Parra de Lleida

Els Bombers de la Generalitat s’han retirat, a les 18.00 hores, del servei d’emergència  del carrer la Parra de Lleida on, poc abans de dos quarts d’una del migdia, s’ha declarat un incendi a un habitatge del número 23.
 
Fins al lloc dels fets s’han traslladat 10 dotacions dels Bombers (4 vehicles d’aigua, 2 autoescales i 4 de comandament), les quals han pogut accedir a l’interior del immoble i apagar, en mitja hora, l’incendi. El foc ha calcinat una habitació del segon tercera.
 
La resta de l’edifici, de tres plantes i amb tres apartaments per planta, no ha resultat afectat. Els veïns que s’hi trobaven a casa, dues famílies, han sortit per decisió pròpia abans de l’arribada dels efectius de Bombers.
 
A hores d’ara, i un cop revisat l’immoble, ja han tornat tots a casa. Els Bombers, juntament amb l’arquitecte municipal, han revisat tota l’estructura i han descartat afectacions als subministraments. El pis afectat pel foc, tanmateix, ha quedat precintat.
 
Les causes de l’incendi, així com la hipòtesi de l’explosió, no estan confirmades. La Unitat de la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra ha encetat la línia d’investigació per tal d’esbrinar tots els detalls. Segons les informacions facilitades per Gas Natural Fenosa, les proves corresponents a la seva instal·lació, tant al pis on s’ha produït l’incendi com a la general de l’edifici, han determinat que no té cap vinculació en els fets.  
 
Segons les dades facilitades pel SEM, què ha mobilitzat cinc unitats, els dos homes que vivien al 2n-3a han resultat ferits de gravetat, mentre que una veïna del pis de baix ha estat afectada lleument per fum. La dona, de 81 anys (Isabel EA) ha estat traslladada a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, així com un dels dos homes (Sy AH, de 42 anys). L’altre ferit ha estat evacuat amb helicòpter fins a l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona. Ambdós han patit traumatismes (ja que s’han intentant despenjar per la façana posterior de l’edifici abans de l’arribada dels Bombers) i cremades de tercer grau, sobretot als braços.
 
Així mateix, un vehicle que es trobava estacionat al carrer també ha patit petits desperfectes al vidre posterior.
 
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 29 de febrer de 2012
18.40 hores