Oficina del President

President Mas: "El Marroc és un mercat important per a les nostres empreses i cal que intentem que hi guanyin posicions"

query_builder   29 febrer 2012 14:52

event_note Nota de premsa

President Mas: "El Marroc és un mercat important per a les nostres empreses i cal que intentem que hi guanyin posicions"

El president de la Generalitat s'ha reunit avui amb el president del Govern marroquí, Abdelilah Benkirane
Artur Mas amb el president marroquí
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha entrevistat aquest matí amb el president del Govern marroquí, Abdelilah Benkirane, en el primer dia de la seva visita oficial al Marroc, on ha arribat acompanyat dels consellers d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep María Pelegrí, a més d’una important delegació empresarial, prop de 200 empresaris, la delegació empresarial més potent que s’ha fet mai des de Catalunya en una sortida a l’estranger, segons ha afirmat el mateix president.
 
Artur Mas, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació després de la reunió amb el president marroquí, ha ressaltat que no és casual que el Marroc sigui el destí del seu primer viatge internacional fora de la Unió Europea.  “He volgut que aquest fos el meu primer destí perquè el Marroc és per a nosaltres un país important per proximitat geogràfica, perquè tenim molta gent d’aquest país a casa nostra i perquè té molt d’interès econòmic per a les nostres empreses”, ha ressaltat el president. “L’objectiu és que els nostres empresaris guanyin posicions en el mercat marroquí i estrènyer les relacions entre Catalunya i el Marroc”, ha afegit.
 
D’altra banda, el president ha tractat amb el president Benkirane sobre les reformes polítiques i administratives endegades al Marroc. Mas s’ha mostrat convençut que aquestes reformes “aniran guanyant en profunditat i rapidesa en els propers temps i que la descentralització administrativa, i sobretot política, agafarà força”. En aquest sentit, Mas ha ofert al president marroquí “l’experiència de descentralització que ha viscut l’Estat espanyol en aquests darrers 30 anys amb els seus èxits i les seves mancances”.
 
“Un dels èxits de la descentralització espanyola és el fet d’apropar el poder a la gent, la qual cosa permet millorar per exemple els serveis públics o protegir les cultures i les llengües”, ha dit el president. “En canvi -ha assenyalat- el que al seu moment va ser un error és que s’ha fet una descentralització bastant profunda pel que fa a polítiques de proximitat, i per tant de despesa, però en canvi no s’ha fet una autonomia real d’ingressos”.
 
Abans de reunir-se amb el president del Marroc, el president de la Generalitat també s’ha entrevistat amb el ministre de l’Interior, Mohand Laenser. Aquest mateix matí, el cap de l’Executiu també s’ha reunit amb el ministre d’Afers Exteriors i Cooperació, Saad-Eddine El Othmani, i amb els presidents de la Cambra de Representants i de la Cambra de Consellers del Marroc, Karim Ghellab i Mohamed Cheikh Biadillah, respectivament.
 
 

1  

Imatges

El president Mas s'ha reunit avui amb el president del Govern marroquí, Abdelilah Benkirane

El president Mas s'ha reunit avui amb el president del Govern marroquí, Abdelilah Benkirane 510