Bombers

@Textil

Els Bombers de la Generalitat i Telefónica col·laboren en el desenvolupament d'un projecte que permetrà sensoritzar les peces de roba dels Bombers

query_builder   29 febrer 2012 19:00

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat i Telefónica col·laboren en el desenvolupament d'un projecte que permetrà sensoritzar les peces de roba dels Bombers

  • El projecte @textil, estudia de forma pionera dotar a l’equipació dels Bombers d’uns sensors capaços de detectar gasos i generar-ne l’alarma oportuna de forma automàtic

 

  • Avui s’ha signat el conveni de col·laboració entre ambdues institucions, en el marc del MWC
@Textil
El secretari general del Departament d’Interior, Xavier Gibert, i el director d’Empreses i Administracions Públiques de Catalunya – Telefónica Móviles España, Lluís Castells, han signat avui el conveni de col·laboració del projecte @Textil.
 
En la presentació feta aquest matí, en el marc del MWC, Gibert s’ha mostrat molt satisfet de la col·laboració entre ambdues institucions, tot destacant que Telefónica hagi escollit els Bombers de la Generalitat com el Cos de Bombers que testarà i ajudarà a desenvolupar un projecte que, d’altra banda, “millorarà la seguretat dels equips d’emergència”.
 
A l’acte també hi han assistit, per part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, el seu director general, Jordi Gassió, el subdirector general Tècnic, Josep Maria Juncosa i la subdirectora general Operativa, Anna Martín, entre d’altres autoritats.
 
 
El projecte @textil
El projecte @textil, desenvolupat per Telefónica, és un projecte de sensorització de peces de roba capaces de detectar gasos i generar les alarmes oportunes, tant de forma local (al propi bomber), com a un centre de gestió. És a dir, permetrà monitoritzar en temps real les actuacions dels Bombers en ambients potencialment perillosos.
 
En concret, els Bombers de la Generalitat han cedit material (jaquetó d’intervenció), en el qual han inserit un polsador d’alarma i uns sensors que, en cas de detectar gasos, generarien automàticament l’alarma. Aquest material estarà exposat a l’estand de Telefónica, al Mobile World Congress.
 
Així mateix, els Bombers de la Generalitat realitzaran unes proves que, tot simulant un ambient potencialment perillós, testaran els sensors del projecte @textil.
 
Els Bombers de la Generalitat col·laboren en el projecte @textil, tant en la seva fase de definició com en la fase de proves, atès que és un projecte que aplica la tecnologia actual a les intervencions dels Bombers amb l'objectiu de millorar la seguretat en les actuacions. 
 
Barcelona, 29 de febrer de 2012
 

1  

Imatges

Imatge

Imatge 804