Interior

Felip Puig assisteix a la reunió de la Junta Local de La Seu d'Urgell

Felip Puig assisteix a la reunió de la Junta Local de La Seu d'Urgell

query_builder   1 març 2012 14:28

event_note Nota de premsa

Felip Puig assisteix a la reunió de la Junta Local de La Seu d'Urgell

Interior
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha assistit avui a la reunió de la Junta Local de Seguretat de La Seu d'Urgell, celebrada a l’Ajuntament de la localitat i presidida per l’alcalde, Albert Batalla.
 
Puig ha destacat que "la cooperació entre els diferents cossos policials és fonamental per garantir una millora de l'eficàcia, dels resultats i de la proximitat que els ciutadans esperen".
 
En aquest sentit, el conseller ha manifestat que "els darrers indicadors demostren que la bona feina que s'està fent amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Local està comportant, no només una contenció, sinó també, una tendència a la baixa de la delinqüència a La Seu d'Urgell". Així, Puig ha citat com a exemple que "hem disminuït en el darrer any un 4% els delictes contra el patrimoni i un 30% els delictes contra les persones".
 
El titular d’Interior ha insistit en què "la contenció demostra que estem actuant des d'una perspectiva policial amb molta eficàcia i podem afirmar que el model de seguretat de La Seu d'Urgell és satisfactòria". "En aquests moments de precarietat econòmica, de compulsió social, en un lloc sensible per la seva situació de cruïlla de desplaçaments, des del punt de vista turístic i econòmic, de la proximitat amb la frontera amb Andorra i França, em sembla positiu i favorable que tinguem aquests nivells de contenció de la inseguretat ciutadana", ha dit.
 
D’altra banda, l’alcalde ha agraït al conseller la seva visita i ha valorat positivament aquestes dades explicant que "La Seu d'Urgell és una de les ciutats més segures de Catalunya". "Estem molt per sota de la mitjana de Catalunya pel que fa a fets delictius", ha expressat.
 
L'alcalde ha recordat que "la relació transversal amb tots els cossos de seguretat és molt important ja que han d'ajudar a millorar i garantir la convivència i les baixes dades de  delinqüència".
 
La reunió també ha comptat amb l’assistència del director general d’Administració de Seguretat, Andreu Martínez, el subdirector del Departament d’Interior a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Josep Ramon Solsona, i el cap de la comissaria de la Policia Nacional de la Seu d’Urgell, el comissari Al·lal Mohamed Al-lal, entre d'altres autoritats.

1  

Fitxers adjunts

Junta Local Seguretat La Seu d'Urgell

Junta Local Seguretat La Seu d'Urgell
JPG | 106