Oficina del President

President Mas

Artur Mas: "El Marroc és un país ple d'oportunitats per a les nostres empreses i un mercat preferent per a Espanya i Catalunya"

query_builder   1 març 2012 15:06

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "El Marroc és un país ple d'oportunitats per a les nostres empreses i un mercat preferent per a Espanya i Catalunya"

El president Mas, aquest matí durant la inauguració del fòrum empresarial
El president Mas, aquest matí durant la inauguració del fòrum empresarial
 
  • El president assegura que la política exterior de la Generalitat continuarà promovent el seu vessant eminentment econòmic, però també polític i cultural

 

  • El cap de l’Executiu visita avui Casablanca en la segona jornada del seu viatge oficial al Marroc
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat avui des de Casablanca, on ha inaugurat el Fòrum empresarial “Per una nova cooperació econòmica entre el Marroc i Catalunya”, que “el Marroc és un país ple d’oportunitats per a les nostres empreses i un mercat preferent per a Espanya i Catalunya” .
 
En el segon dia de viatge oficial al Marroc, el cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i del ministre d’Indústria, Comerç i Noves Tecnologies d’aquell país, Abdelkader Aâmara, ha assegurat que la Jornada pretén enfortir les relacions existents entre ambdós països i crear oportunitats per a la col·laboració i la constant promoció de la cohesió regional i la integració territorial de la Mediterrània.
 
Durant la seva intervenció a la sessió inaugural, el cap de l’Executiu també ha assenyalat que “Catalunya pot aportar el gran capital d’experiència que suposen les nostres pimes, moltes de les quals ja fa anys que són presents al Marroc” i ha advertit que “són aquestes pimes les que ens faran sortir de la crisi”.
 
En aquest context, Artur Mas ha reiterat que “aquesta missió empresarial és la més important que mai ha fet la Generalitat” i ha aprofitat per explicar que la política exterior de la Generalitat continuarà promovent el seu vessant eminentment econòmic, però també polític i cultural.
 
D’altra banda, el president també ha volgut posar en relleu “l’aportació de riquesa que suposa per a Catalunya els 240.000 marroquins que viuen a Catalunya”, fet que considera que “mostra els lligams que ja fa temps existeixen entre tots dos països”.
 
Un total de 400 empresaris catalans i marroquins participen en aquest Fòrum, organitzat per ACC1Ó i la Confédération Générale des Entreprises du Maroc, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, Foment del Treball Nacional, Pimec i diverses institucions marroquines amb l’objectiu d’impulsar les oportunitats de negoci en sectors estratègics de l’economia marroquina. En línia amb aquests sectors, el Fòrum ha organitzat quatre sessions paral·leles centrades en la indústria, l’agricultura i l’agroindústria, la gestió de ciutats i el turisme, i una sessió de networking que ha posat en contacte els empresaris de tots dos països.
 
El president de la Generalitat, acompanyat del conseller Mena, ha visitat també aquest matí el distribuïdor de Seat al Marroc i la fàbrica de NABC (North Africa Bottling Company), seu de Cobega a aquell país. Ja a la tarda, el cap de l’Executiu es desplaçarà fins a la Zona Franca de Tànger per visitar la zona portuària Tangermed i inaugurarà la nova planta de producció de Relats, que es dedica a la fabricació de tubs aïllants elèctrics i tèrmics flexibles i fundes de protecció mecànica. Aquesta empresa catalana ha constituït una societat a Tànger, Relats Maroc SARL, que gestiona una planta de producció de més de 4.000 m², que ha comptat amb una primera inversió de tres milions d’euros i en la qual treballen inicialment una cinquantena de persones.
 

1  

Imatges

El president Mas durant el Fòrum

El president Mas durant el Fòrum 148