Empresa i Treball

El MWC tanca la seva edició més multitudinària com a referent internacional de la mobilitat

query_builder   1 març 2012 17:00

event_note Nota de premsa

El MWC tanca la seva edició més multitudinària com a referent internacional de la mobilitat

 

 
·        Les 33 firmes catalanes que han participat al congrés de la mà de la Generalitat, ubicades al Pavelló Català i a l’App Planet, han mantingut un promig de 150 contactes i reunions amb operadors i empreses del sector, dades que superen de llarg les d’edicions anteriors
 
·        El Pavelló Català ha acollit prop de 1.300 entrevistes entre oferents i demandants de tecnologia de tot el món amb la finalitat de fomentar acords de transferència tecnològica internacional
 
·        L’edició 2012, la darrera abans d’esdevenir part de la Mobile World Capital de Barcelona, ha estat la més multitudinària, amb l’assistència de 67.000 professionals del sector d’arreu del món
 
 
 
El Mobile World Congress tanca avui la seva setena edició a Barcelona, la darrera abans d’integrar-se a la Mobile World Capital, ja clarament posicionat com a autèntica plataforma de projecció i internacionalització per a les empreses catalanes que hi participen de la mà de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació  i d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, adscrites al Departament d’Empresa i Ocupació.
 
Aquesta és la principal conclusió en què coincideixen sense dubtar-ho les 33 empreses catalanes que enguany s’han distribuït entre el Pavelló Català i l’App Planet, i que, al llarg dels quatre dies de fira, han mantingut un promig de més de  150 contactes i reunions per empresa. Aquestes dades han superat, en general, les expectatives dels participants, i també les xifres obtingudes fins ara en altres edicions del MWC.
 
Per a les start-ups instal·lades a l’APP Planet, la participació en aquest congrés ha suposat, a més de poder contactar amb els principals fabricants de dispositius i de software, operadors de telefonia mòbil i desenvolupadors d’aplicacions de tot el món, una oportunitat inigualable per donar-se a conèixer, projectar-se a l’exterior, obrir nous mercats i línies de col·laboració internacionals, i mostrar i “vendre” el talent que hi ha a Catalunya.
 
Per la seva banda, les firmes presents al Pavelló Català -vuit empreses catalanes que compten amb una trajectòria ja consolidada dins del sector i cinc centres tecnològics-, han valorat molt positivament l’excel·lent visibilitat internacional que han pogut donar als seus projectes i asseguren que han vist superades les seves expectatives, no tant per la quantitat de contactes aconseguits sinó, sobretot, per la seva gran qualitat.
 
Així mateix, tant les start-ups com les empreses consolidades coincideixen a qualificar el mercat global com al seu gran objectiu, tot i que hi ha una clara tendència a interessar-se especialment pels mercats asiàtic, europeu i llatinoamericà.
 
La presència de la Generalitat de Catalunya en aquesta setena edició del MWC s’ha materialitzat també en la signatura de dos importants convenis, per part del Departament d’Empresa i Ocupació: el Memoràndum d’Entesa pel qual la Generalitat compartirà bones pràctiques de Governança Radioelèctrica amb el Govern de la República de Colòmbia,  i el conveni marc de col·laboració entre la Generalitat i les principals operadores de telefonia mòbil per a l'impuls conjunt del desplegament de la telefonia mòbil i la banda ampla en mobilitat a Catalunya.
 
La setena edició del MWC, que ha estat la més multitudinària de la història, amb l’assistència de 67.000 professionals del sector de la telefonia i les telecomunicacions de tot el món, ha comptat també amb la presentació oficial de la Mobile World Capital, l’estructura que integrarà el nou MWC a partir de l’edició 2013.  
 
 
El Brokerage Event d’ACC1Ó organitza prop de 1.300 entrevistes tecnològiques
 
ACC1Ó ha organitzat un any més en el marc del MWC 2012 prop de 1.300 trobades tecnològiques entre 480 empreses d’arreu del món amb l’objectiu d’impulsar acords de transferència tecnològica a nivell internacional.

El Pavelló Català ha acollit, per setè any consecutiu, aquestes entrevistes conegudes també amb el nom de Brokerage Event, on els inscrits han mantingut una mitjana de 5 reunions cadascun. Mitjançant la tasca prèvia d’ACC1Ó, aquestes trobades aconsegueixen posar en contacte l’oferta i la demanda tecnològica d’arreu del món en el marc de la fira més important del sector de les telecomunicacions.
 
A banda de 130 empreses catalanes, al Brokerage Event hi han participat empreses de 27 països del món. Els més representats han estat França i Turquia, i enguany s’hi han incorporat nous països com Xipre, Sèrbia o Canadà.

Aquesta iniciativa es promou des de l’Enterprise Europe Network (EEN), la xarxa pública europea més gran del món, amb l’objectiu de facilitar la transferència tecnològica a nivell internacional. Fruit d’aquests contactes, des de la passada edició s’han tancat 7 acords internacionals.
 
Oportunitats de finançament europeu en tecnologia i desenvolupament

El Pavelló Català ha acollit també la sessió European R&D opportunities and resources focused on new technologies,  organitzada per ACC1Ó,  a càrrec de Mercè Griera, Officer de la Comissió Europea, del Directorat General de la Societat de la Informació. Griera ha donat a conèixer els recursos de la CE en projectes smart city i els reptes tecnològics i d’R+D del pla europeu de finançament Horizon 2020. 
 
Representants dels Grups Connect-EU TIC, Mèdia, mobilitat i interacció, Automoció sostenible, Energia, Tecnologies mèdiques, Aeroespacial i Fotònica  també han participat en la sessió aportant la seva experiència en projectes europeus d'R+D. Els Grups Connect-EU tenen com a objectiu recollir els interessos i necessitats en recerca i innovació dels sectors que representen per incidir en els projectes de finançament europeu, principalment el 7è Programa Marc Europeu d’R+D.
 
Joan Batlle, representant de Barcelona Smart City, ha explicat el paper estratègic de la ciutat en el futur posicionament d’aquest sector en l’àmbit europeu. A la sessió també s’han exposat les oportunitats de les pimes de cara a les convocatòries de programes europeus, davant una cinquantena d’empreses de perfil innovador.
 
 
Totes les fotografies de la participació catalana al MWC2012 les trobareu aquí:
 
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge exterior del Pavelló Català del MWC

Imatge exterior del Pavelló Català del MWC
JPG | 2099

Imatge de l'interior del Pavelló Català al MWC

Imatge de l'interior del Pavelló Català al MWC
JPG | 2149