Drets Socials

Benestar Social i Família obre una convocatòria de 5 milions d'euros per a entitats que promouen actuacions per lluitar contra la pobresa

query_builder   2 març 2012 09:13

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família obre una convocatòria de 5 milions d'euros per a entitats que promouen actuacions per lluitar contra la pobresa

Una de les línies d’actuació prioritàries d’aquestes subvencions és la lluita contra la pobresa que afecta infants, un dels col·lectius més vulnerables en el context socioeconòmic actual
El Departament de Benestar Social i Família ha obert avui una convocatòria específica de subvencions per valor de 5 milions d’euros a entitats per al desenvolupament d’accions de lluita contra la pobresa per a l’any 2012. Amb aquesta convocatòria específica el Govern vol donar un nou impuls a l’atenció a les persones més vulnerables, a través d’entitats que estan en primera línia d’actuació.
 
La convocatòria es dirigeix a les entitats de serveis socials sense afany de lucre que presentin accions que tinguin com a finalitat fonamental la lluita contra la pobresa, tot incidint en aquelles noves situacions de vulnerabilitat social provocades per la crisi. En aquest sentit, s’estableixen quatre línies d’actuació:
 
  • El desenvolupament de serveis específics per atendre necessitats bàsiques d’alimentació i/o higiene.
  • Accions específiques en l’àmbit de les persones sense llar en el seu procés de recuperació d’autonomia personal i vincles socials.
  • Accions innovadores de caire preventiu adreçades a evitar l’exclusió social de persones que es troben en situació de pobresa com a conseqüència de la crisi econòmica actual.
  • Accions específiques dirigides a lluitar contra la pobresa infantil, especialment en zones d’actuació preferent.
 
Els projectes presentats seran valorats segons criteris que inclouran, entre d’altres, l’experiència i la capacitat de l’entitat promotora, la justificació de la necessitat del projecte, la qualitat tècnica o l’adequació, viabilitat i sostenibilitat de les accions proposades amb l’actual conjuntura socioeconòmica.
 
Amb aquesta línia de subvencions, el Departament fa palès l’esforç per prioritzar la lluita contra la pobresa i l’exclusió social. En aquest sentit, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha destacat que “la convocatòria recull la voluntat d’intervenir amb accions i plantejaments de caràcter innovador i transversals, amb accions amb un fort impacte territorial i amb la participació de tots els agents implicats”.
 
El conseller ha insistit que “aquesta és la voluntat del Departament que encapçalo i del conjunt del Govern que, per aquest 2012, destina 427 milions d’euros del seu pressupost a la lluita contra la pobresa i per afavorir la inclusió social”.
 
 
Una aposta ferma en la lluita contra la pobresa infantil
 
El conseller Cleries ha volgut destacar que “la línia d’actuació dedicada a lluitar contra la pobresa infantil respon a la situació de vulnerabilitat que viuen molts infants en una situació de crisi com l’actual”. En aquest sentit, Cleries ha explicat que “la infància i la transició a l’edat adulta són etapes d’alt risc d’exclusió social i pobresa que cal abordar des d’una atenció integral a les famílies, atès que els infants i joves pateixen les darreres conseqüències de la situació en la qual es troba la seva família”.
 
El 2011 el Departament de Benestar Social i Família ja va fer una aportació extraordinària d’1 milió d’euros per reforçar l'acció directa que porten a terme determinades entitats arreu del territori.
 
El pressupost del Departament per aquest 2012 destina un total de 152,6 milions d’euros, un 3,5% més que l’any passat, a les actuacions dirigides a lluitar contra la pobresa i a afavorir la inclusió social.

1  

Fitxers adjunts

Convocatòria de subvencions a entitats per al desenvolupament d'accions de lluita contra la pobresa

Convocatòria de subvencions a entitats per al desenvolupament d'accions de lluita contra la pobresa
PDF | 320