Justícia

La consellera de Justícia visita l'alberg INOUT

L'establiment pertany a la Fundació Icària, que promou oportunitats per a les persones discapacitades

query_builder   2 març 2012 12:16

event_note Nota de premsa

La consellera de Justícia visita l'alberg INOUT

L'establiment pertany a la Fundació Icària, que promou oportunitats per a les persones discapacitades

Icària i el Departament de Justícia, a través del CIRE, col·laboren conjuntament en la confecció i serigrafia de la roba hospitalària per a la sanitat pública catalana
La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha realitzat una visita a l’alberg INOUT, que la Fundació Privada Icària Iniciatives Socials té a Barcelona i que dóna ocupació a una cinquantena de persones amb discapacitat psíquica.
 
Durant la seva visita, la consellera ha estat acompanyada pel director del Centre d’Iniciatives per a  la Reinserció (CIRE), Josep M. Faura, l’empresa del Departament de Justícia dedicada a promoure la reinserció de les persones privades de llibertat. El CIRE és col·laborador de la Fundació Icària, ja que ambdues entitats treballen conjuntament en la confecció i serigrafia de la roba hospitalària per a la sanitat pública catalana.
 
El procés de confecció de la roba de llit i d’uniformitat dels hospitals catalans es porta a terme als tres tallers industrials de confecció que el CIRE té als centres penitenciaris de Catalunya. La part final d’aquest procés implica l’estampació del logotip de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la roba confeccionada pels penats, procés que realitzen les persones amb discapacitat al Centre Especial de Treball que la Fundació Icària té al Poblenou de Barcelona.
 
La consellera ha visitat les instal·lacions de l’alberg INOUT acompanyada de la directora general de la Fundació Privada Icària, M. José Pujol, que li ha explicat les activitats que les persones discapacitades realitzen a l’hostal. 
 
La col·laboració entre el CIRE i Icària permet donar oportunitats a dos col·lectius en risc d’exclusió social, com són el penitenciari i el de les persones amb discapacitat.