Salut

El Departament de Salut posa en marxa l'Observatori d'Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya

query_builder   2 març 2012 14:19

event_note Nota de premsa

El Departament de Salut posa en marxa l'Observatori d'Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya

L’objectiu de l’Observatori és aglutinar les experiències innovadores en gestió implementades en l’àmbit de la salut i dels sistemes sanitaris.
Observatori
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit l’acte de cloenda de la presentació de l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya que ha tingut lloc aquest matí a l’auditori de la Torre Agbar de Barcelona.
 
L’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya (OIGSC) té la missió  de recollir, validar, ordenar i valoritzar les múltiples experiències d'innovació en gestió que s'estan desplegant al sistema sanitari català.
 
A partir d’avui, les organitzacions del sistema sanitari tenen un espai obert de participació que recull el coneixement generat al voltant del desenvolupament d’iniciatives innovadores i que compta amb l’aval de l’expertesa de l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut.
 
Per reforçar el seu paper aglutinador, l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya s'ha dotat d'un  comitè directiu integrat per representants del Departament de Salut, l’Institut Català de Salut, la Unió Catalana d’Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i l’Associació Catalana d’Entitats de Salut. Al mateix temps disposarà d’un comitè institucional en què estaran representades diverses institucions que també han centrat el seu interès en la detecció i promoció de la innovació en gestió del sistema sanitari.
 
Les múltiples transformacions produïdes els darrers anys -demogràfiques, socials, assistencials, tecnològiques i, darrerament, econòmiques- ens han situat davant nous paradigmes, que ens exigeixen la recerca i implementació de noves respostes. Les organitzacions que integren el sistema sanitari estan formulant i aplicant mesures innovadores en gestió per respondre a aquestes necessitats emergents que són producte de les transformacions i del context de crisi. Fruit d’aquesta situació, el Departament de Salut ha encarregat a l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut la posada en marxa d’aquest Observatori perquè sigui un instrument que permeti valoritzar tot aquest coneixement generat des de les diverses organitzacions del sistema sanitari.
 
El Departament de Salut ha habilitat un formulari per a les organitzacions que hagin implementat una iniciativa innovadora i que vulguin que formi part de l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya. www.gencat.cat/salut/observatori
 

1  

Fitxers adjunts

L'Observatori d'Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya

L'Observatori d'Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya
PDF | 1408