Justícia

El Departament de Justícia posa en marxa un equip de treball d'execució de sentències per descongestionar els penals de Tarragona

query_builder   2 març 2012 15:02

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia posa en marxa un equip de treball d'execució de sentències per descongestionar els penals de Tarragona

El Departament de Justícia ha elaborat un pla de treball per posar en marxa un equip d’actuació per tal de reduir el nombre d’executòries penals pendents de tramitació als jutjats penals de Tarragona. Els assumptes relatius a les executòries penals acumulats des de l’any 1991 fins al 2008 es xifren en un total de 2.776.
 
D’acord amb el pla de treball, el proper 6 de març un equip integrat  per un secretari judicial i sis funcionaris  -dos gestors processals i administratius i quatre tramitadors processals i administratius- iniciaran les actuacions per reduir les executòries pendents de tramitació. Un cop estiguin avançats els treballs en les executòries, s’incorporarà un funcionari del cos de tramitadors processals i administratius com a reforç de la fiscalia provincial.
 
La durada inicial prevista d’aquest pla és de 6 mesos, prorrogables si escau. La secretària de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en farà el seguiment i els resultats obtinguts s’avaluaran conjuntament amb el Departament de Justícia.
 
Aquesta actuació s’emmarca dins de les mesures prèvies i preparatòries per a la implantació de l’Oficina Judicial, que esdevenen necessàries per garantir l’èxit d’aquest nou model organitzatiu.