Bombers

Evolució dels diferents incendis de vegetació en què treballen els Bombers de la Generalitat

query_builder   2 març 2012 18:04

event_note Nota de premsa

Evolució dels diferents incendis de vegetació en què treballen els Bombers de la Generalitat

  
Incendi de pastures a Pont de Suert, en fase de control (Alta Ribagorça)
 
Des de les 17.17 hores d’aquesta tarda, l’incendi de vegetació que afectava la zona d’Erillcastell, a Pont  de Suert, ja es troba en fase de control.
 
Bombers continuen treballant, amb una vintena de dotacions terrestres i un helicòpter bombarder, per acabar de controlar el foc que, recordem, afecta una zona de fortes pendents i desnivells de més de 400 metres. Els dos avions de vigilància i atac ja s’han retirat i l’helicòpter ho farà amb l’arribada de l’ocàs.
 
Segons les primeres estimacions dels Bombers de la Generalitat l’incendi hauria cremat unes 40 hectàrees de pastures i matolls.
 
Fins al lloc també s’ha desplaçat una patrulla del cos dels Mossos d’Esquadra.
 
Controlat l’incendi forestal de Torrelles de Foix (Alt Penedès)
 
Els Bombers, que continuen treballant amb deu dotacions, han donat el foc per controlat a les 17.06 hores.
 
L’incendi hauria cremat unes 10 hectàrees de vegetació forestal a la zona del torrent de la Serrania, a l’est de la urbanització de la Muntsarra. Fins al lloc de l’incendi també s’han desplaçat una dotzena de dotacions de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).
 
 
L’incendi de vegetació de Bausen, controlat (Val d’Aran)
 
També es troba controlat, des de les 17.24 hores d’aquesta tarda, l’incendi de vegetació forestal i pastures que afectava la zona d’Es Potz Eth Plan, al terme municipal de Bausen.
 
Segons les primeres estimacions, el foc hauria cremat una superfície d’unes 7 hectàrees.
 
Continuen treballant a la zona per acabar d’extingir l’incendi cinc dotacions terrestres i un helicòpter bombarder que s’hi ha desplaçat provinent del foc de Pont de Suert i que es retirarà, a la seva base, amb l’arribada de l’ocàs.
 
D’altra banda, un total de vuit dotacions dels Bombers han treballat també, aquesta tarda, en un incendi de vegetació al Perelló (Baix Ebre). El foc, l’avís del qual s’ha rebut a les 15.13 hores, hauria cremat, segons les primeres dades provisionals, 1’5 hectàrees de vegetació forestal a la zona de La Fullola. Des de les 17.38 hores ja es troba en fase de control.