Territori i Sostenibilitat

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en marxa la depuradora d'Ivars de Noguera

query_builder   2 març 2012 13:34

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en marxa la depuradora d'Ivars de Noguera

 
  • La instal·lació, finançada en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, està dissenyada per tractar un cabal de 125 m3/dia
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta d’Ivars de Noguera, a la comarca de la Noguera. Aquesta actuació, finançada en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, ha tingut un cost superior als 423.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.   
 
La depuradora és compacta, està dissenyada per a un cabal de 125 m3/dia i també s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió superior als 300 metres.
 
L’aigua tractada es retornarà al riu Noguera Ribagorçana, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 146