Protecció Civil

Protecció Civil passa d'alerta a prealerta el Procicat per risc de ventades, atesa la millora en la previsió meteorològica

query_builder   5 març 2012 11:07

event_note Nota de premsa

Protecció Civil passa d'alerta a prealerta el Procicat per risc de ventades, atesa la millora en la previsió meteorològica

  • La DGPC ha donat per finalitzada la prealerta del pla d’emergències per nevades NEUCAT
  • Es manté la prelaerta del pla INFOCAT, que podria variar en funció dels canvis en les previsions meteorològiques

 La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha tancat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de fortes ventades per la millora de la situació de risc i l'extensió afectada. El pla queda en situació de prealerta, ja que hi ha zones on podran donar-se ratxes molt fortes. 

El Servei Meteorològic de Catalunya SMC ha actualitzat la previsió per avui i fixa que es pot superar el llindar de ratxa màxima de vent de 35 m/s (126 km/h) que s’iniciava aquest matí a les 07h i es mantindrà fins les 19 h d’aquesta tarda només a l'Alt i Baix Empordà.

El període de major intensitat afectarà a la comarca de l’Alt Empordà i tindrà lloc durant aquest matí. Tot i això els forts vents es mantindran fins les 19 hores d’avui. Amb menor grau de probabilitat també es podria veure afectada la comarca de Baix Empordà fins a les 13h d’avui. 
 
Segons la previsió del SMC, la resta de comarques de la demarcació de l’Alt Pirineu i Aran i les comarques del Solsonès, Berguedà i Ripollès presents al comunicat anterior, avui no presenten risc destacable per ventades, tot i que podran donar-se ratxes fortes.