Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura fomenta els projectes de recerca i innovació

Se n'incrementa la dotació fins als 649.350,65 euros

query_builder   5 març 2012 10:41

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura fomenta els projectes de recerca i innovació

Se n'incrementa la dotació fins als 649.350,65 euros

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, mitjançant la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, dóna suport al desenvolupament tecnològic com a element clau per millorar la competitivitat i productivitat de les empreses agroalimentàries.
 
En aquest sentit, s’ha resolt la convocatòria d’ajuts per al foment del plantejament i la redacció de projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos en el sector agrari i alimentari.
 
Amb aquests ajuts, que s’emmarquen en el Programa de desenvolupament rural (PDR) 2007-2013, es vol fomentar el desenvolupament tecnològic i fer aflorar l’esperit emprenedor i innovador de les empreses agroalimentàries mitjançant el plantejament i la redacció de projectes innovadors liderats per aquestes empreses o per les seves agrupacions en col·laboració amb el centres de recerca i universitats. D’aquesta manera, s’aconseguirà ser més competitius en l’exterior i afavorir una projecció internacional i una posició capdavantera dels nostres productes i tecnologies.
 
S’ha resolt favorablement un total de 49 ajuts en aquesta convocatòria:
 
Demarcació
Nombre d’ajuts
Barcelona
10
Catalunya central
5
Girona
16
Lleida
8
Tarragona
7
Terres de l’Ebre
3
TOTAL
49
 
Pel que fa a la temàtica d’aquests 49 projectes, 16 estan relacionats amb el sector alimentari, concretament amb la conservació dels aliments, la qualitat i la seguretat alimentària. Els altres 33 projectes estan relacionats amb el sector agrari: concretament, 8 tracten sobre vitivinicultura; 8 sobre agricultura; 5 sobre ramaderia; 4 sobre fructicultura; 3 sobre recuperació de varietats autòctones, i 5 sobre energies renovables i gestió de l’aigua de reg.
 
Vista la importància que el Departament ha donat a aquests ajuts, la quantitat econòmica dotada inicialment s’ha incrementat en dues terceres parts per poder ajudar el màxim d’iniciatives possibles. Així, la quantia total puja a 649.350,65 euros. Aquesta quantitat ha estat aportada entre el Departament (77%) i el FEADER (23%). La relació dels beneficiaris dels ajuts està publicada al web del Departament.