Protecció Civil

Protecció Civil manté la prelaerta del pla Infocat pel risc d'incendi forestal agreujat pel vent i la manca d'humitat

query_builder   5 març 2012 14:20

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté la prelaerta del pla Infocat pel risc d'incendi forestal agreujat pel vent i la manca d'humitat

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel risc d’incendi associat a la previsió de forts vents i baixa humitat, que augmenta el perill.
 
Les comarques més afectades pel risc d’incendi, avui dilluns són: Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Penedès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Montsià, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Solsonès, Tarragonès i Terra Alta.
 
Segons el Cos d’Agents Rurals, aquesta situació de prealerta va lligada a factors com les previsions de risc per vent, les baixes humitats i l’estat de sequera de la vegetació, que segurament es mantindrà durant els propers dies.
 
Els Bombers de la Generalitat, donades les previsions existents, han establert un dispositiu de reforç per afrontar la situació de risc d’incendi forestal.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Tanmateix cal trucar el telèfon d’emergències 112 si es divisa alguna columna de fum.
 
La DGPC recorda que des del 15 de febrer està vigent la resolució de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que estableix mesures extraordinàries de prevenció d'incendis forestals en 39 comarques (totes excepte Pla d’Urgell i Vall d’Aran).
 
Entre aquestes mesures està la prohibició d’encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals estiguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 m que els envolta.
 
També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.