Delegació a Barcelona

La FICC cerca suport a la candidatura de la cuina catalana pel reconeixement de la UNESCO 2013

La FICC cerca suport a la candidatura de la cuina catalana pel reconeixement de la UNESCO 2013

query_builder   5 març 2012 15:08

event_note Nota de premsa

La FICC cerca suport a la candidatura de la cuina catalana pel reconeixement de la UNESCO 2013

La Fundació Institut Català de la Cuina (FICC) ha engegat enguany la campanya ‘Cuina Catalana Patrimoni Immaterial de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2013’. A hores d’ara cerca el suport a la candidatura i la incorporació del logo de la campanya a totes les iniciatives municipals.
FICC
Logo de la campanya
La seva directora general, Pepa Aymamí, ha mantingut una reunió amb el delegat, Salvador Jorba, per tal de posar-lo al corrent dels projectes en marxa i demanar la col·laboració de la Delegació. La FICC cerca el suport a la candidatura per part de tots els municipis d’arreu de Catalunya. Al mateix temps cerca notícia de totes les publicacions que s’hagin fet en l’àmbit alimentari: estudis del món rural, de la producció i el comerç dels productes, receptaris, història i cultura de l’alimentació.  L’objectiu és l’elaboració d’una Història i cultura de la cuina catalana.
 
També està realitzant un inventari de totes les activitats municipals que tinguin a veure amb l’alimentació, com ara fires, mercats, mostres i actes populars, per tal de crear una base de dades complerta i actualitzada.
 
El president de la Generalitat va fer una crida a la participació i la implicació de tothom, durant l'acte de presentació de la campanya 'Cuina Catalana, Patrimoni de la Humanitat', que va tenir lloc al Palau de la Generalitat el 14 de febrer. Segons Mas, ‘està a les nostres mans que la cuina catalana sigui reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat’. El president va recordar que l’any 2010 els castellers també van aconseguir aquesta distinció de la UNESCO i va assenyalar que la gastronomia “ha arribat tan amunt com els castells, té la mateixa força i, a més, s’ha fet a base de tasca d’equip i amb arrels fortes”.
 
Durant l’acte de presentació també van ser-hi el president d'aquesta institució, Xavier Mestres, el president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner i el catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de Barcelona, Antoni Riera Melis, que dirigeix el projecte.
 
Més informació: www.cuinacatalana.eu