Oficina del President

President Mas

El president Mas reclama a l'Estat els deutes pendents amb Catalunya i recorda que "som capdavanters en polítiques d'austeritat"

query_builder   5 març 2012 20:25

event_note Nota de premsa

El president Mas reclama a l'Estat els deutes pendents amb Catalunya i recorda que "som capdavanters en polítiques d'austeritat"

 

  • El cap de l'Executiu ha inaugurat avui a Badalona el Centre d'Aprenentatge per a la Transferència Tecnològica - CATT Gremi
El president Mas ha inaugurat el Centre d'Aprenentatge per a la Transferència Tecnològica - CATT Gremi
El president Mas ha inaugurat el Centre d'Aprenentatge per a la Transferència Tecnològica - CATT Gremi
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat avui els deutes pendents de l’Estat amb Catalunya i ha recordat que “som el territori més productiu i que aporta més riquesa al conjunt d’Espanya”. Artur Mas ha assenyalat que a Catalunya en aquest moment “hi ha algunes coses que no es poden fer, o no es poden fer com caldria, en un lloc on s’està fent més política d’austeritat que enlloc de l’Estat”. “Ens hem posat al capdavant de les polítiques d’austeritat, de la seriositat i del compliment dels deures”, ha reblat .
 
El president Mas ha manifestat que si es resolguessin els deutes pendents de l’Estat amb Catalunya “podríem fer coses, ja en aquest moment, gràcies als recursos que el mateix país genera amb el seu esforç de cada dia”. Artur Mas ha afegit que seria també una qüestió de “justícia” i que ens permetria “cobrar allò que, d’una forma o altra, se’ns deu”.
 
El cap de l’Executiu ha expressat aquesta reivindicació a Badalona durant la inauguració del Centre d’Aprenentatge per a la Transferència Tecnològica - CATT Gremi, promogut pel Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i el Baix Maresme (Aemifesa). A l’acte també hi han assistit l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i el president d’Aemifesa, Ambròs Martínez Oliver.
 
Durant l’acte d’inauguració del Centre d’Aprenentatge per a la Transferència Tecnològica, el president de la Generalitat ha agraït al Gremi d’Instal·ladors el missatge que donen que, “en moments difícils, hi ha gent que en lloc d’arronsar-se el que fa és mirar i anar”. El cap del Govern ha explicat que en la situació actual “hi ha variables que no depenen de nosaltres” però n’hi ha que sí, com “preparar-nos bé per quan hi hagi el procés de recuperació de l’activitat econòmica”, i ha assegurat que el Gremi d’Instal·ladors ho està fent.
 
El cap del Govern també ha destacat la importància de recuperar el valor de l’ofici. Ha dit que aquest és un tema “clau” en l’actualitat i que “hem de fer una aposta amb rigor i empenta per tornar a ser un país de gent d’ofici”. Artur Mas ha remarcat la feina del CATT Gremi en aquesta línia com a centre de formació en un ofici, amb la col·laboració de les empreses.
 
En resposta a una petició expressada per l’alcalde durant el seu parlament, el president Mas s’ha referit al projecte de connexió entre Badalona i el Vallès i ha afirmat que “es pot desencallar, però entre tots plegats hem d’assumir que serà amb algun tipus de peatge”. “És un projecte a estudiar, però que s’ha de poder finançar”, ha afirmat.
 
El CATT Gremi es troba en un edifici de 3.700 metres quadrats, distribuïts en tres plantes, amb vuit aules i cinc tallers destinats a la formació contínua de professionals, persones a l’atur i estudiants d’ESO i FP o d’enginyeria industrial, de telecomunicacions i de matèries relacionades amb l’eficiència i estalvi energètic. Els tallers estan equipats amb alta tecnologia per al reciclatge dels instal·ladors d’electricitat, gas o telecomunicacions, entre d’altres. A més, el Centre disposa de punts de càrrega energètica per a vehicles de gas i elèctrics, en els quals també es faran pràctiques per a la seva instal·lació.
 
Aemifesa, el Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i el Baix Maresme, va néixer fa 60 anys a Badalona i en l’actualitat té associades unes 400 empreses d’instal·ladors, amb 4.000 treballadors directes en plantilla.
 

2  

Imatges

Acte d'inauguració

Acte d'inauguració 1274

Parlament del president

Parlament del president 912