Incasòl

El Parc de l'Alba acollirà la seu a Catalunya del grup  d'enginyeria i tecnologia SENER

El Parc de l'Alba acollirà la seu a Catalunya del grup d'enginyeria i tecnologia SENER

query_builder   6 març 2012 13:40

event_note Nota de premsa

El Parc de l'Alba acollirà la seu a Catalunya del grup d'enginyeria i tecnologia SENER

  • Més de 300 enginyers treballaran en aquest nou centre d’excel·lència fent projectes d’abast internacional
El grup d’enginyeria i tecnologia SENER instal·larà la seva nova seu corporativa a Catalunya en terrenys del Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès. Ahir,  un representant de SENER Sr. Manuel Sendagorta, el director d’oficina de Banca Empresas de Bilbao, Sr. Carlos Franco, el Sr. Álvaro Zuriaga del Banc de Sabadell, i el director de l’Institut Català del Sòl, Sr. Josep Anton Grau, van signar el contracte de dret de  superfície a 50 anys amb opció de compra d’una parcel·la situada prop de l’enllaç amb l’autopista AP-7.
 
El nou edifici albergarà la seu a Catalunya de SENER i la seu social de l’empresa catalana NTE-SENER, que pertany a SENER. La instal·lació d’aquest grup de referent internacional en el món de l‘enginyeria i tecnologia consolida el Parc de l’Alba com el centre de recerca científica i tecnològica més important de Catalunya. La gestió d’Invest Catalunya ha facilitat que aquest grup amb més de 50 anys d’experiència i referent mundial e en les àrees de l‘Aeronàutica, Energia i Medi Ambient i Enginyeria i Construcció hagi optat per aquest emplaçament. Banc de Sabadell finançarà la construcció d’aquest edifici amb un leasing de 13 M€.
 
Les obres de construcció que donaran feina a més de 350 persones, començaran aquest mes de març i està previst que s’acabin l’any 2013. Un cop finalitzat, el nou edifici albergarà la seu de Catalunya del grup i hi treballaran més de 300 enginyers en l’execució de projectes per a tot el món.
 
El nou edifici s’ubicarà en una parcel.la de 7.500 m2 de sòl i 12.000 m2 de sostre sobre rasant i es destinarà a oficines tècniques i de gestió per al desenvolupament dels projectes d’enginyeria aeroespacial, d’energia i processos, d’enginyeria civil i arquitectura i d’enginyeria naval, així com els projectes científics, espacials i biomèdics d’altes prestacions que desenvolupa l’empresa NTE-SENER, que pertany a SENER, que també s’integra en aquest immoble.
 
Dins de les instal·lacions comptaran amb dos sales blanques, entre elles una sala neta d’altes prestacions (classe 10.000), un laboratori d’electrònica amb capacitats de soldadura SMD i convencional, dos sales d’integració de hardware i tallers mecànics de precisió.
 
Grup d’enginyeria i tecnologia de referència
 
El grup d’enginyeria i tecnologia SENER porta present a Catalunya dinou anys, des de la inauguració de l’oficina de Barcelona l’any 1993. Avui en dia, SENER Catalunya s’ha convertit en un centre d’excel·lència en les disciplines de sistemes ferroviaris, tecnologies hidràuliques, enginyeria de ports i costes, sistemes avançats de fabricació i assaig, instrumentació i electrònica per a ciència i experimentació en l’espai, mecatrònica de precisió per a astronomia i grans instal·lacions científiques i tecnologia sanitària.
 
SENER és membre actiu d’associacions catalanes com ASINCA, BAIE i RAILGRUP i ha establert convenis de col·laboració amb universitats com la UPC i la UAB i amb els centres d’investigació Sincrotró, CTM, CTAE, ASCAMM, CETECAM i CTTC, entre d’altres. Així mateix, SENER disposa d’oficines distribuïdes entre Alger, Argentina, Unió dels Emirats Àrabs, Espanya, Japó, Mèxic, Polònia i Portugal i dona feina a més de 5.000 professionals.
 
Creixement del parc científic
 
La instal·lació d’aquest grup és un pas més en la consolidació el Parc de l’Alba com un pol de recerca i producció d’alt valor afegit al voltant del seu principal motor, el sincrotró Alba, la infraestructura científica més important del sud d’Europa. Aquest parc és la transformació territorial més extensa de Catalunya, amb 340 hectàrees i 1.500 milions d’euros d’inversió estimada, i té l’objectiu de donar un ferm impuls al desenvolupament econòmic i social del conjunt del país.
 
El Parc de l’Alba és una iniciativa pública conjunta de la Generalitat de Catalunya –a través de l’Institut Català del Sòl– i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès que estan creant les infraestructures i els serveis necessaris per convertir el centre de la Regió Metropolitana de Barcelona en un important node d’atracció i retenció de talent internacional.
 

2  

Imatges

Foto acte

Foto acte 63

Signatura

Signatura 1144

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 78