Protecció Civil

Protecció Civil tanca la prealerta del pla Infocat per la millora en les condicions de risc d'incendi forestal

query_builder   7 març 2012 11:12

event_note Nota de premsa

Protecció Civil tanca la prealerta del pla Infocat per la millora en les condicions de risc d'incendi forestal

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) tanca la prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per la millora de les condicions del risc d’incendi forestal. Tot i la millora en les condicions de risc d’incendi forestal per avui dimecres, segons el mapa de perill d'incendis forestals del Cos d'Agents Rurals no queda cap comarca amb valors de risc Molt Alt, però si amb valors de risc Alt i, per tant, és important extremar les precaucions i limitar les activitats que puguin suposar un risc afegit.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Tanmateix cal trucar el telèfon d’emergències 112 si es divisa alguna columna de fum.
 
La DGPC recorda que des del 15 de febrer està vigent la resolució de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que estableix mesures extraordinàries de prevenció d'incendis forestals en 39 comarques (totes excepte Pla d’Urgell i Vall d’Aran).
 
Entre aquestes mesures està la prohibició d’encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals estiguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 m que els envolta.
 
També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.