Palau Robert

Inauguració de l'exposició "Xavier Montsalvatge, compositor. 1912-2012"

Inauguració de l'exposició "Xavier Montsalvatge, compositor. 1912-2012"

query_builder   7 març 2012 12:45

event_note Nota de premsa

Inauguració de l'exposició "Xavier Montsalvatge, compositor. 1912-2012"

  • El secretari general del Departament de Cultura, Xavier Solà, en representació del conseller de Cultura, va inaugurar ahir l’exposició  itinerant “Xavier Montsalvatge, compositor. 1912-2012, que es pot visitar fins al 10 de juny al Palau Robert de Barcelona
Palau Robert
També van intervenir en aquest acte el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; la directora de Comunicació d’Acción Cultural Española (AC/E), Nieves Goicoechea; els comissaris Jorge de Persia i Jesús Alvira,  i Xavier Montsalvatge, fill del compositor.
En el seu parlament, el secretari general del Departament de Cultura va agrair la implicació de les institucions tant en l’organització d’aquesta exposició com en la resta d’acte programats, en escaure’s l’11 de març de 2012 el centenari del naixement d’una de les figures més rellevants de la música catalana de la segona meitat del segle XX. Xavier Solà va assenyalar que l’Any Montsalvatge torna a fer present una obra de gran contingut musical i cultural, i va destacar l’esforç intel·lectual i de creació d’un personatge molt versàtil i compromès amb el país.
Al seu torn, el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, va remarcar que el Palau Robert ha difós la tasca de personatges il·lustres de Catalunya i que ara, per primera vegada, acull una mostra, que comença el recorregut al Palau Robert i que després es podrà visitar a Girona, Madrid i Nova York, dedicada a un representant destacat del món de la música com és Xavier Montsalvatge. També va remarcar que l'exposició concentra molta informació i situa ràpidament l’espectador en l’univers Montsalvatge.
La commemoració és una oportunitat per difondre l’extensa i variada obra musical  d’una figura decisiva en la cultura del país. L’exposició compta amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’organitza Acción Cultural Española (AC/E). Després de Barcelona, la mostra, que té Jorge de Persia i Jesús Alvira com a comissaris, s’exhibirà al Museu d’Història de Girona, al Círculo de Bellas Artes de Madrid i a la Julliard School of Music de Nova York.