Ports

El port de Palamós preveu 30 escales de creuer i 38.000 passatgers durant el 2012

query_builder   8 març 2012 10:08

event_note Nota de premsa

El port de Palamós preveu 30 escales de creuer i 38.000 passatgers durant el 2012

El port de Palamós ha iniciat avui la temporada de creuers 2012 en què s’esperen 30 creuers i 38.000 passatgers. Aquest any destaca l’arribada de la companyia Crystal Cruises i les escales per primera vegada dels creuers: Seabourn Soujourn, Crystal Serenity, Balmoral, Black Watch i MSC Lirica. Precisament, el creuer MSC Melody ha donat avui el tret de sortida a una temporada que s’allarga més i comença al març.
Al llarg de la temporada 2012 el port de Palamós espera 30 escales de creuer i la visita de 38.000 passatgers. Un dels trets característics d’aquest any és l’arribada de creuers amb major capacitat de passatge. Així, d’entre les 30 escales previstes, el 90% portaran a bord més de 1.000 passatgers. Un cop més, Palamós enforteix la seva posició de port escala de creuers dins l’arc mediterrani, consolida l’activitat creuerística a la Costa Brava i continua reforçant la seva posició en el mercat internacional del sector creuerístic.
 
Destaca com a novetat, l’arribada al port de Palamós de la companyia nord-americana Crystal Cruises. Aquesta és la segona companyia que aporta un perfil de creuerista nord-americà, que se suma als turistes de creuer que han visitat Palamós aquests darrers anys amb la companyia Seabourn Cruises.
 
Les companyies Mediterranean Shipping Cruises (MSC), Seabourn Cruise Line, Fred Olsen Cruise Lines, Island Cruises i Thomson Cruises apostaran novament per Palamós. Aquest any visitaran l’enclavament gironí per primer cop els creuers: Crystal Serenity, Seabourn Soujourn, Balmoral, Black Watch i MSC Lirica.
 
Així mateix, els creuers Seabourn Legend, Thomson Dream, Thomson Spirit, Thomson Destiny, Island Escape i MSC Melody tornen a apostar pel port de la Costa Brava, cosa que permetrà als turistes de creuer visitar el llegat històric i cultural de les comarques gironines i l’ampli ventall de punts d’interès turístic, conèixer la varietat gastronòmica i practicar activitats d’oci.
 
Aquest any també continua la desestacionalització de la temporada de creuers, ja que comença al mes de març, quan abans s’iniciava a l’abril o al maig, i finalitza al mes de desembre, com l’any passat. Així, en dues temporades consecutives s’ha aconseguit allargar la temporada a l’inici i al final, seguint la tendència de la indústria creuerística de tenir més vaixells a l’hivern a la Mediterrània. Això implica la captació de nous turistes en temporada baixa, cosa que ajuda a la dinamització econòmica tant del municipi com del territori.
 
MSC Melody, la primera escala de la temporada
 
MSC Melody ha estat el primer creuer de la temporada 2012 al port de Palamós. El vaixell ha arribat a les 8.30 h procedent del port de Cadis, amb 860 passatgers i 540 tripulants, i salparà a les 15.00 h cap a Gènova (Itàlia). Aquesta és la segona vegada que la companyia MSC Creuers visita Palamós amb el MSC Melody. A més, aquesta temporada també vindrà MSC Lirica i farà tres escales.
 
Aquest creuer, amb 204,7 metres d’eslora, un calat de 8 metres de profunditat i un registre brut de 35.143 tones, s’ha concebut  per satisfer els estàndards més alts d’estil italià. Ofereix cuina italiana amb nombroses especialitats internacionals, camarots grans, salons panoràmics, piscines, restaurants, pubs, casino, cinema i un teatre. De fet, MSC Melody és l’únic creuer de la companyia que disposa de camarots específics per a famílies.
 
MSC Creuers és la companyia líder en creuers per la Mediterrània, Sud-àfrica i Brasil. Actualment, disposa d’una flota d’onze vaixells: MSC Magnifica, MSC Splendida i MSC Fantasia (els vaixells més grans construïts per un armador europeu), MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera, MSC Lirica i MSC Melody.
Ports de la Generalitat
MSC Melody a Palamós

1  

Imatges

MSC Melody a Palamós

MSC Melody a Palamós 2137

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 124