Joventut

30 joves europeus participen a Coma-ruga en un curs sobre el Servei Voluntari Europeu

query_builder   8 març 2012 10:12

event_note Nota de premsa

30 joves europeus participen a Coma-ruga en un curs sobre el Servei Voluntari Europeu

La formació, organitzada per la Direcció General de Joventut, es desenvolupa durant aquesta setmana a l’alberg Santa Maria del Mar de Coma-ruga
Joves participants en el curs del Servei Voluntari Europeu
30 joves voluntaris (provinents de França, Alemanya, Regne Unit, Turquia, Lituània, Bèlgica, Grècia, Bielorrússia, Romania, Sèrbia, Hongria, Letònia, Itàlia, Holanda, Portugal i Costa Rica) estan participant durant aquesta setmana en unes sessions formatives que tenen lloc a l’alberg de Coma-ruga (el Baix Penedès). Es tracta d’un curs introductori per donar-los la benvinguda i acostar-los a la realitat catalana, on aquests nois i noies desenvoluparan majoritàriament el seu projecte de voluntariat, a més de treballar conceptes sobre la interculturalitat i la resolució de conflictes.
 
El coordinador territorial de Joventut a Tarragona, Joan Plana, ha rebut aquest col·lectiu que participarà en el programa Servei de Voluntariat Europeu (SVE) i ha destacat aquesta experiència voluntària “que demostra que el jovent té una actitud participativa i molt d’interès per sumar-se a tasques del voluntariat”.
 
Un projecte de voluntariat permet a un jove de la Unió Europea, d’entre 18 a 30 anys, exercir una activitat en un altre país durant un període de 6 a 12 mesos. Aquestes activitats s’efectuen en l'àmbit del medi ambient, les arts i la cultura, l'animació per infants, joves o gent gran, el patrimoni cultural o els esports i les activitats d'esbarjo.
 
Catalunya acull el programa SVE des de l’any 1997 i des d’aquest any ha liderat el nombre de projectes en relació a les altres Comunitats Autònomes. Els voluntariats que realitzen són bàsicament d’assistència a la gent gran i a joves amb menys oportunitats i els relacionats amb el medi ambient.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia