Esport

El secretari general de l'Esport encoratja la societat catalana a unir esforços per la igualtat de gènere en l'esport

query_builder   8 març 2012 11:44

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport encoratja la societat catalana a unir esforços per la igualtat de gènere en l'esport

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha animat avui les institucions, entitats i la resta d’àmbits de la societat civil catalana a treballar de manera conjunta per aconseguir la igualtat de gènere en l’esport. La Secretaria General de l’Esport fa aquesta crida, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, per sumar complicitats amb un dels objectius de la política esportiva del Govern. 
sge
“Treballem per fomentar la participació de les dones en l’àmbit de l’activitat física i esport en igualtat de condicions, superant els obstacles per aconseguir la igualtat de gènere en aquest sector”, ha declarat Ivan Tibau, que ha destacat els beneficis que la presència de la dona aporta al conjunt del sistema esportiu.
 
El secretari general de l’Esport s’ha felicitat per la contribució del col·lectiu femení en el bon moment de l’esport del país, tant en la pràctica, com en la direcció i l’apartat tècnic, però ha deixat clar que “cal fer més passos endavant per mantenir aquesta progressió”, la qual cosa projectarà “una imatge de Catalunya com un país modern, integrador i socialment just”.
 
La Secretaria General de l’Esport desenvolupa les actuacions en l’esport femení mitjançant un gabinet de gènere específic, que vetlla per implementar les bones pràctiques en tots els àmbits de l’esport i fer difusió del potencial que té l’esport femení al país.
 
Per això, entre altres iniciatives, el web de la Secretaria General d’Esport destina un espai a informar de les activitats que realitza tant el Govern com altres institucions per visibilitzar el rol de les dones en el món de l’esport. Ivan Tibau recalca que per fer realitat aquests projectes “ens cal la participació de tothom: organismes públics i privats, federacions, clubs, universitats i la resta d’àmbits de la societat”.