Bombers

Informació de l'evolució dels incendis forestals dels Pirineus

query_builder   9 març 2012 09:11

event_note Nota de premsa

Informació de l'evolució dels incendis forestals dels Pirineus

Incendi de Baix Pallars – Gerri de la Sal (Pallars Sobirà)
 
En aquests moments, els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l’incendi forestal de Baix Pallars. Ara per ara, hi ha dos punts actius a la zona del Bosc del Comte on s’estan intensificant les tasques d’extinció per tal d’evitar la seva propagació a una zona boscosa que hi ha més al nord oest.
 
Al lloc, continuen treballat 48 de dotacions terrestres (126 efectius dels Bombers de la Generalitat) i ja s’han incorporat els mitjans aeris a les tasques d’extinció amb cinc helicòpters (4 bombarders i 1 de comandament).
 
El perímetre d’aquest incendi, al llarg de la nit, no ha crescut però de moment continua actiu. Segons les darreres estimacions, la superfície provisional afectada són unes 500 hectàrees de vegetació.
 
Els únics nuclis que resten desallotjats en aquests moments són els d’Enseu (dues persones) i Baén (cinc persones) que ahir se’ls va recomanar no tornar a casa.
 
Segons el Servei Català de Trànsit, continua tallada la carretera N-260 entre els quilòmetres 330 i 345 a l’alçada de Pont de Suert.
 
Incendi forestal de Pont de Suert – Viu de Llevata (Alta Ribagorça)
 
Ahir a la nit, l’incendi va saltar el riu al fons del barranc de Viu i avançava cap a l’est, en direcció Solà de Viu, en una zona de difícil accés. No obstant això, la situació en aquest punt es va poder estabilitzar i en aquests moments no s’ha complicat. D’altra banda, s’han hagut d’intensificar les tasques en la cua - flanc dret de l’incendi al Coll de Sant Roc de Viu. I, pel cap, al sud de l’incendi, el foc evolucionava més lentament.
 
Al lloc treballen  27 vehicles terrestres dels Bombers de la Generalitat (80 efectius dels Bombers) i un helicòpter Kamov del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. Segons les darreres informacions, el foc hauria afectat unes 225 hectàrees de vegetació forestal.
 
Incendi forestal de Valls de Valira – Calbinyà (Alt Urgell)
 
Durant tota la nit s’ha estat treballant en tot el perímetre i únicament ha crescut una mica per la part del sud de l’incendi, superant una zona coneguda com el “Roc del forat del gat”. En aquests moments, es troba aproximadament al voltant del torrent de la Morera, a l’est de Calbinyà. Així doncs, la part de perímetre més estable, a hores d’ara, és el flanc dret, mentre que l’esquerra hi ha varis punts actius.
 
Pel què fa a les persones desallotjades de la població de Calbinyà, unes 10 persones han passat la nit a casa de familiars i dues a l’alberg de la Seu d’Urgell.
 
En aquests moments, continuen treballant a la zona una vintena de dotacions terrestres i cinc dotacions terrestres del Principat d’Andorra. A més també treballen quatre avions de vigilància i atac dels Bombers de la Generalitat i un helicòpter de comandament del Principat d’Andorra.
 
Segons les darreres informacions, la superfície provisional afectada seria d’unes 200 hectàrees de vegetació.
 
Incendi forestal a Coll de Nargó – Montanisell (Alt Urgell)
 
L’incendi continua en fase de control des d’ahir a la tarda al voltant de les 18.00 hores. I, al lloc treballen quatre dotacions terrestres. Recordem que el foc hauria afectat unes 65 hectàrees de vegetació.
 
D’altra banda, afegir que la Direcció General de Protecció Civil manté la fase d’emergència del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) a causa d’aquests incendis.
 
 
 
Els mitjans de comunicació que vulguin disposar d’imatge i fotografies de l’incendi forestal de Gerri de la Sal, poden descarregar-les a través del web: http://83.247.130.22  (l’usuari és “premsa”  i la contrasenya “bombers11”).
 
Cerdanyola del Vallès, 9 de març de 2012
09.00 hores