Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura regula la campanya de pesca de corall vermell 2012

query_builder   9 març 2012 11:21

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura regula la campanya de pesca de corall vermell 2012

 
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Ordre per la qual s’estableix la campanya de pesca de corall vermell (Corallium rubrum) per a l’any 2012 en les aigües interiors del litoral de Catalunya i que té per objecte protegir i recuperar els recursos marins.
 
L’establiment de campanyes de pesca del corall vermell ha estat un dels eixos d’actuació de la política pesquera catalana ja que actuen directament sobre la reducció de l’esforç pesquer i faciliten el creixement i la reproducció de les colònies de corall vermell. L’objecte és protegir i recuperar els recursos marins. En aquesta disposició s’estableix el mateix període de pesca de corall vermell que en els anys anteriors.
 
Així, d’acord amb el previst en l’article 25 de la Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes s’estableix una campanya per a la pesca del corall vermell dins les aigües interiors del litoral de Catalunya per a l’any 2012 que s’inicia el dia 1 de maig i finalitza el 31 d’octubre. La resta de l’any és de veda.
 
L’extracció de corall vermell queda prohibida durant tot l’any dins les zones establertes en l’Ordre MAH/293/2005, de 16 de juny, per la qual s’estableix mesures de regulació de l’extracció de corall vermell en l’àmbit marí del parc natural de Cap de Creus i en la Llei 15/2010, del 28 de maig, de declaració del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, de dues reserves naturals parcials i d’una reserva natural integral.
 
D’acord amb el previst a l’article 25 de la Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes es prohibeix l’extracció de corall vermell a la zona del litoral compresa entre el límit nord del terme municipal de l’Escala i el cap de Begur.
 
A més, s’estableix una talla mínima de les branques de corall vermell de 7 mm de diàmetre de la base amb una tolerància màxima d’un 5% en pes de branques de mida inferior.
 
Val a dir que per a la pesca del corall vermell cal posseir la llicència de pesca o marisqueig sense embarcació o amb embarcació auxiliar prevista en la legislació que és atorgada per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims en un nombre màxim de 10. El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitza el 10 d’abril de 2012.