Bombers

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi de Girona

query_builder   11 març 2012 20:50

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi de Girona

 

  • Dues dotacions restaran tota la nit per acabar de remullar la zona afectada pel foc
  • A Gerri de la Sal els Bombers esperen donar per controlat l’incendi al llarg de les properes hores
  • Els Bombers vigilaran aquesta nit l’evolució de l’incendi de la Ribagorça aragonesa 
  • La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en fase d'emergència el Pla INFOCAT
  • Demà es reunirà el Comitè de Seguiment de l’Infocat per fer un seguiment de l’evolució dels incendis i la seva afectació
 
 
Els Bombers de la Generalitat han controlat, a les 18.50 hores, l’incendi que afecta des del migdia del passat dia 9 els municipis de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) i Llagostera (Gironès). Dues dotacions dels Bombers treballaran tota la nit a la zona afectada per fer un seguiment del perímetre i remullar l’interior, si cal. Malgrat no haver flama al llarg del dia d’avui, els Bombers han mantingut la fase de control com a mesura preventiva ateses les condicions climàtiques, ja que el vent bufava amb intensitat i podia revifar les brases.
 
Segons les dades del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat una superfície de 393,49 hectàrees, la major part de les quals son de vegetació forestal inclosa dins el Pla d’Espai d’Interès Natural (PEIN) de Massís de Cadiretes.
 
Pel que fa a l’incendi de Gerri de la Sal, que ha afectat 400 hectàrees dels termes de Baix Pallars i Soriguera (Pallars Sobirà) i que començà el passat dia 8 a dos quarts d’una del migdia, es troba en fase de control des de les 12.20 hores d’ahir. Els Bombers de la Generalitat estaran amatents tota aquesta nit i faran diverses rutes de revisió de la zona afectada. Es preveu que puguin donar-lo per controlat al llarg de les properes hores, ja que la situació està estable.
 
Per la seva banda, els incendis de Viu de Llevata (Alta Ribagorça) i Calbinyà (Alt Urgell), que començaren el passat dia 8 i es donaren per controlats la tarda del dia següent, han cremat (segons les informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals) 246,29 hectàrees i 121,73 respectivament. Al llarg d’aquestes properes hores, els Bombers continuaran realitzant tasques de supervisió i de vigilància de tota la superfície.
 
I pel que fa a l’incendi de la Ribagorça aragonesa i que aquesta tarda ha afectat mínimament territori pertanyent al terme municipal de Vilaller (Alta Ribagorça), diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, la major part de les quals del parc de Pont de Suert, treballaran per fer revisions i avaluacions de la situació. A hores d’ara el foc es manté a Osca i tots els efectius treballen per poder controlar l’avanç de les flames.
 
No ha calgut realitzar cap evacuació preventiva dins de Vilaller, ja que la zona habitada quedava allunyada del front de l’incendi.
 
D’altra banda, a les 16.12 hores els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un altre foc forestal, situat als afores de Ribera de Montardit, dins el terme municipal de Sort (Pallars Sobirà). L’incendi que estat controlat en dues hores, s’ha donat ja per extingit i s’han retirat totes les dotacions.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en fase d'emergència el Pla INFOCAT pels incendis forestals simultanis que afecten Catalunya, des del passat dijous 8 de març. Tot i la millora en la situació dels diferents incendis, la DGPC manté l’emergència per la sequera acumulada i per l’elevat risc d’incendi que encara afecta el territori català.
 
De cara a fer un seguiment de l’evolució dels incendis i la seva afectació, demà es reunirà el Comitè de Seguiment de l’Infocat, a partir de les 10.00 hores del matí al CECAT. De la mateixa manera, la DGPC està en contacte amb el 112 Aragón i la UME per fer seguiment de les evolucions de l’incendi de la Ribagorça aragonesa, que avui al migdia ha entrat en territori català pel municipi de Vilaller (Alta Ribagorça).
 
La DGPC demana als ciutadans que tinguin segones residències a zones afectades per incendis que no s’hi desplacin fins que la situació d’emergència passi, els focs estiguin completament extingits i no hi hagi risc ni per les persones ni pels béns.
 
Igualment, es demana als ciutadans s’hagin de desplaçar a zones forestals o properes a zones forestals extremin la prevenció, evitin activitats que augmentin el risc d’incendi i que si veuen qualsevol indici de que s’està produint un foc forestal (com ara una columna de fum) truquin de forma immediata al telèfon d’emergències 112 i indiqui la seva posició i la del eventual punt on hi hagi fum.
 
La DGPC insisteix que en cas que residiu habitualment o passeu temporades a urbanitzacions properes a zones forestals, recordeu que és imprescindible informar-se de les rutes d’evacuació en cas d’emergència.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 11 de març de 2012
20.44 hores