Delegació a Lleida

Prop de 10.000 lleidatans en situació d'atur poden beneficiar-se des d'avui d'una bonificació del 77% aplicada a la targeta T-Mes

query_builder   12 març 2012 16:03

event_note Nota de premsa

Prop de 10.000 lleidatans en situació d'atur poden beneficiar-se des d'avui d'una bonificació del 77% aplicada a la targeta T-Mes

 
El Govern pretén facilitar a les persones desocupades els desplaçaments en la cerca de feina
 
El descompte s'aplicarà en el trasport públic de les sis comarques de la plana de Lleida, que operen amb el sistema tarifari integrat
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Servei d’Ocupació de Catalunya han posat en marxa avui a Lleida la bonificació del 77% que s’aplicarà sobre la targeta T-Mes per a persones en situació d’atur. A l’àrea de l’ATM Lleida gairebé 10.000 ciutadans tenen l’opció d’acollir-se a aquest descompte, que farà que l’esmentada targeta els surti a un preu de 8,90 euros, enfront dels 38,50 euros que costa habitualment. L’estalvi acumulat, per tant, serà de 29,60 euros.
 
Els viatges que es poden realitzar seran il·limitats durant un mes i es permetrà un màxim de dues recàrregues T-Mes en una mateixa tramitació.
 
La directora dels Serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, Dolors Tella, i el director dels d'Empresa i Ocupació, Octavi Miarnau, han assenyalat que, amb aquesta mesura, que s’aplica en diferents abonaments integrats en tots els àmbits territorials de l’ATM, el Govern pretén facilitar l’accés al transport públic a les persones amb menys recursos i als col•lectius més sensibles, concretament els desplaçaments en la cerca de feina. A la presentació de la nova bonificació hi han assistit el gerent de l'ATM Àrea de Lleida, Josep Lluís Cunillera, i el cap del Servei d'Ocupació de Catalunya a Lleida, Oriol Salvia.
 
Beneficiaris i requisits
 
Els beneficiaris dels descomptes són les persones en situació d’atur que:
 
a)   Són perceptores de subsidi per desocupació que reben imports inferiors, en caràcter general, al Salari Mínim Interprofessional (SMI).
 
b)   O bé es troben en procés actiu de cerca de feina tutelat pel SOC i que, a més, reben qualsevol altre ajut inferior al SMI, o no en reben cap; s’han inscrit com a demandants d’ocupació un mínim de 12 mesos en els darrers dos anys, i requereixen una mobilitat freqüent.
 
Abans d’adquirir els abonaments amb descompte al centre d’atenció al client de l’ATM Àrea de Lleida (a la plaça Espanya de la ciutat de Lleida, en horari de 08.00 a 20.00 hores), les persones beneficiàries hauran d’obtenir el certificat que acredita que compleixen aquests requisits i presentar l’original en el moment de demanar l’abonament bonificat.
 
Els perceptors d’un subsidi per desocupació han d’obtenir el certificat al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE). Ho podran fer mitjançant el web http://www.sepe.es/contenido/prestaciones/tramites/obtencion_cert.html o el telèfon 901 11 99 99.
 
En el cas de les persones en situació d’atur que es troben en un procés actiu de cerca de feina serà la corresponent Oficina de Treball la que els oferirà la possibilitat d’acollir-se a aquestes bonificacions un cop comprovat que compleixin els requisits fixats i la seva implicació en la millora de la seva ocupabilitat. Per a més informació, les persones sol•licitants poden trucar al telèfon d’atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya (012).
 
A Catalunya són gairebé 200.000 persones les que es poden acollir als descomptes en abonaments integrats de llarga durada personalitzats, amb una mitjana de bonificació similar a la de Lleida.

1  

Fitxers adjunts

Foto de la presentació de les bonificacions per a aturats en el transport públic de la plana de Lleida

Foto de la presentació de les bonificacions per a aturats en el transport públic de la plana de Lleida
JPG | 1197