Polítiques Digitals

La germana Teresa Losada, guardonada amb el Memorial Cassià Just de la Generalitat de Catalunya

La germana Teresa Losada, guardonada amb el Memorial Cassià Just de la Generalitat de Catalunya

query_builder   13 març 2012 11:26

event_note Nota de premsa

La germana Teresa Losada, guardonada amb el Memorial Cassià Just de la Generalitat de Catalunya

Es tracta d’un reconeixement a la tasca social d’aquesta religiosa en favor de les persones immigrades, amb especial atenció a les dones i els infants. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, lliurarà el guardó el proper 21 de març.
La germana Teresa Losada Campo ha estat guardonada amb el II Memorial Cassià Just per la seva tasca a favor de les persones provinents del Magrib, amb especial atenció a infants, joves i dones. El Memorial Cassià Just pren el nom de qui va ser abat de Montserrat de l’any 1966 fins el 1989 i vol reconèixer les aportacions a la construcció d’un espai comú basat en la laïcitat com a respecte a la diversitat, en el marc d’una societat moderna, justa i democràtica.
 
El jurat ha estat format per la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; el director general d’Afers Religiosos, Xavier Puigdollers; el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba; la professora de sociologia Lena de Botton i el caputxí Joan Botam. Després de valorar les diverses propostes, el jurat va aprovar per unanimitat concedir el II Memorial Cassià Just de la Generalitat de Catalunya a la germana Teresa Losada Campo.
 
En aquest veredicte, el jurat ha valorat especialment la tasca que aquesta religiosa catòlica ha dut a terme al capdavant de l’associació Bayt Al-Thaqafa (Casa de Cultura), una entitat amb seu a Barcelona i a Sant Vicenç dels Horts, que té com a objectiu ajudar a les persones d’origen àrab residents a Catalunya a aconseguir la inserció social, sense que perdin les seves arrels. L’associació organitza activitats per a l’alfabetització en català i en castellà, cursos de promoció de la dona i de formació professional, activitats de suport a la llengua i a la cultura àrab dels infants, etc.
 
La manera de fer de la germana Teresa Losada, amarada de valors religiosos com són la discreció, l’acolliment, el respecte, el diàleg i el compromís de tota la seva vida, han fet considerar que és mereixedora del guardó, que li serà lliurat per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, el proper 21 de març. També s’ha volgut destacar la preparació acadèmica posada al servei del diàleg interreligiós i de la promoció de la cultura com a via d’integració i convivència.
 
Teresa Losada va néixer a Lugo el 1943. És doctora en filologia semítica i religiosa de la Congregació de les Franciscanes Missioneres de Maria. Fundadora de Bayt Al-Thaqafa, fou també consultora del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós per a les relacions amb els musulmans. Va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi l’any 2002.