Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen, a L'Hospitalet de Llobregat, dos homes quan intentaven vendre les joies que ells mateixos havien sostret

query_builder   14 març 2012 11:41

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen, a L'Hospitalet de Llobregat, dos homes quan intentaven vendre les joies que ells mateixos havien sostret

 . Se’ls imputen tres robatoris amb violència i intimidació, un robatori amb força i un delicte de receptació
 
.Els detinguts assaltaven a persones d’edat avançada de Ciutat Vella i venien els objectes a L’Hospitalet de Llobregat
La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d'Investigació de la Comissaria de l'Hospitalet de Llobregat ha detingut Yoerquis P.T, de 21 anys i Morelin Aurelio P.F, de 20 anys, tots dos de nacionalitat dominicana i veïns de l'Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors de tres robatoris amb violència i intimidació, un robatori amb força i un delicte de receptació.
 
Els fets van succeir el passat 27 de febrer a l’avinguda Metro de l'Hospitalet. Dos agents d’investigació que es trobaven de servei van observar dues persones a l’interior d’un establiment de compra i venda d'or quan realitzaven algun tipus de transacció.
 
Els investigadors, coneixedors que alguns lladres realitzen robatoris de joies i cadenetes i que posteriorment venen els objectes sostrets a establiments de compra d'or, van entrar i van identificar els dos joves. Després de diverses comprovacions, van verificar que acabaven de vendre joies per valor de 2.000 euros i que algunes tenien inscripcions amb noms i dates de naixement de diferents persones.
 
Amb l’objectiu d’aclarir la procedència dels objectes, els agents van intervenir les joies i van traslladar els dos joves a dependències policials dels mossos de la comissaria de l'Hospitalet.
 
Finalment, després de diverses gestions per identificar els veritables propietaris de les joies, es va poder relacionar els dos joves amb quatre robatoris: tres eren amb violència i intimidació fets a persones grans i l’altre, un robatori amb força.
 
El primer va tenir lloc el mes d’agost del 2010, al carrer Vilà i Vilà de Barcelona. Un dels detinguts es va apropar a una dona de 73 anys que anava amb crosses i va arrencar-li una cadena d’or que portava al coll.
 
Al segon robatori al juny del 2011, al carrer Parlament de Barcelona un dels lladres va agafar la víctima pel coll, una dona de 85 anys, la va immobilitzar i li va arrencar amb violència la cadena d'or que portava al coll.
 
El tercer fet va ser el mes d’agost de 2011 al carrer Sepúlveda de Barcelona. Un home de 75 anys va ser empentat per dos homes just quan anava a entrar en el seu domicili, i li van sostreure un penjoll, una polsera d’or i un rellotge.
 
El darrer fet, va ser un robatori amb força a interior d’un domicili al carrer Tigre de Barcelona, ocorregut el febrer de 2011, on els lladres van sostreure material electrònic: càmera de vídeo, ordinador portàtil i càmera fotogràfica.
 
A més, dels quatre robatoris esmentats, també es va imputar als dos detinguts, el delicte de receptació de totes les joies recuperades sostretes.
 
Els dos detinguts van passar a disposició judicial el dia 01 de març de 2012. El Jutjat d'Instrucció nº4 de l'Hospitalet de Llobregat va decretar l'ingrés a presó de Morelin Aurelio P.F ,que ja tenia un antecedent per robatoris amb violència, i llibertat amb càrrecs per Yoerquis P.T. qui tenia dos antecedents: un per salut pública i un altre per robatori amb força.
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 14 de març de 2012