Drets Socials

El Carnet Jove obre les sol·licituds a dotze beques per promoure la inserció al món professional

Els joves seleccionats col·laboraran amb empreses de referència en el món de les tecnologies, l'enginyeria i la comunicació amb beques de 5.000 euros

query_builder   19 març 2012 10:00

event_note Nota de premsa

El Carnet Jove obre les sol·licituds a dotze beques per promoure la inserció al món professional

Els joves seleccionats col·laboraran amb empreses de referència en el món de les tecnologies, l'enginyeria i la comunicació amb beques de 5.000 euros

L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família obrirà demà el període de sol·licituds a un total de nou Beques Carnet Jove, que tenen l’objectiu de promoure i fomentar l’accés de joves al món professional. El proper 2 d’abril s’obrirà el termini per a les tres beques restants.
 
La convocatòria és oberta als titulars del Carnet Jove, que tenen entre 14 i 29 anys, i les persones seleccionades obtindran una beca de 5.000 € que els permetrà col·laborar amb una empresa de referència dels sectors de la informàtica, l’enginyeria i la comunicació per un termini d’un any.
 
La gran novetat d’aquesta edició del Programa Beques Carnet Jove és la incorporació de set noves beques a les cinc ja existents, fet que representa el major impuls en la història de la iniciativa. L’ampliació ha estat possible gràcies a l’acord amb l’empresa informàtica eyeOS, Grup AGBAR i TV3. Entre les novetats, també destaca la millora en la beca de fotografia, que comptarà amb la col·laboració de La Vanguardia.
 
Les tasques que hauran de fer les persones joves seleccionades en cadascuna de les beques estaran tutoritzades per un responsable de l’empresa col·laboradora, i tindran un seguiment per part del Carnet Jove.
 
En concret, les beques convocades són:
 
  • Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic: Publicació d’onze tires còmiques a la revista El Jueves i onze més a les publicacions de l’empresa de comunicació Medigrup (Medicampus, Preuniversitaris o Cicles Formatius). A més, el guanyador o guanyadora de la beca o una de les quatre persones finalistes, podran editar un llibre amb Editores de Tebeos (anomenada Ediciones Glénat  anteriorment).
  • Beca Carnet Jove Connecta’t al Disseny:Col·laboració amb l’estudi de disseny gràfic del Programa Connecta’t del Carnet Jove. La persona beneficiària elaborarà el disseny i la il·lustració de les convocatòries del programa per a l’any 2013.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a les Lletres: Exercirà de periodista al diari El Punt Avui, amb la publicació d’un mínim d'onze peces periodístiques.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Ràdio: Col·laboració en un programa radiofònic del Grup Flaix, tant amb les entrevistes com amb les tasques de producció del programa. 
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Fotografia: Col·laboració amb la secció de fotografia del diari La Vanguardia, on publicarà un mínim de 20 fotografies.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a l’Enginyeria: Col·laboració amb l’empresa Aqualogy Development Network (Grup AGBAR) en la direcció de R+D+I, tot participant en les tasques tècniques dels projectes de generació d’idees per a nous projectes d’innovació. Aquesta beca compta amb el suport del Programa EnginyCAT, de la Secretaria d’Universitats i Recerca.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Informàtica: Col·laboració amb l’empresa eyeOS, puntera en l’àmbit del cloud computing, com a becari o becària de programació al departament de desenvolupament de producte.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t al Grafisme: Accedirà al món del disseny gràfic dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Caracterització: Accedirà al món de la caracterització i el maquillatge dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Infografia: Accedirà al món de la infografia dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t al Muntatge Musical: Accedirà al món del muntatge musical dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t al Vestuari: Accedirà al món del vestuari i la moda dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya.
  
Període de sol·licitud i requisits
 
Els joves interessats a accedir a les diferents beques poden fer la seva sol·licitud a partir de demà (excepte per a les de ràdio, còmic i enginyeria, per a les quals ho podran fer a partir del 2 d’abril) i fins al 30 d’abril, el 31 de maig, el 28 de juny o el 16 de juliol, segons el cas.
 
Les sol·licituds s’hauran d’acompanyar de projectes i treballs que els joves aspirants hagin desenvolupat anteriorment en la modalitat de beca a la qual opten i, en d’altres casos, amb una presentació de les seves aptituds i capacitats mitjançant un projecte.
 
Durant els mesos d’estiu es resoldran i es comunicaran les adjudicacions de les beques a les persones beneficiàries. L’inici de l’estada de la persona becada a les diferents empreses col·laboradores serà pels volts del setembre de 2012 i s’allargarà durant un any.
 
Inserció professional i casos d’èxit
 
L’objectiu principal del Programa Beques Carnet Jove és la inserció professional dels joves seleccionats. Mitjançant l’estada a les empreses, els joves adquireixen coneixements i experiència en el seu sector professional. A més d’això, la beca representa una oportunitat per ampliar el seu currículum i, en alguns casos, per continuar la seva activitat amb l’empresa on ha col·laborat.
 
Entre els joves que han gaudit de la beca, hi ha casos en què han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l’empresa.
 
Entre aquests casos, hi ha el cas del dibuixant Aleix Saló (Ripollet, 1983), guanyador de la convocatòria Premi Tira Còmica “Més Jove” 2008, precursora de la Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic. Aquesta fita li va permetre publicar el 2009 el llibre “Fill dels 80, la Generació Bombolla” amb Ediciones Glénat. Posteriorment, el 2011, la mateixa editorial va publicar el seu segon llibre “Españistán, de la burbuja inmobiliaria a la crisis”, que va tenir un notable èxit arreu de l’Estat espanyol, amb més de 11.000 exemplars venuts. A més, el vídeo penjat al Youtube sobre el còmic ha tingut gairebé 4,6 milions de visionats. Recentment, Saló ha fet unes animacions per a un documental del cineasta Javier Bardem sobre el Sàhara Occidental.
 
Un altre cas destacat és el de les joves Raquel Córcoles (Reus, 1986) i Marta Rabadán (Cocentaina, 1983), guanyadores de la segona ronda de la II Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic 2010, que van publicar el llibre “Sóc de Poble” amb Ediciones Glénat. El còmic, que satiritza la frivolitat de les noves tendències urbanites, ha venut 4.000 exemplars aproximadament.
 
Finalment, també és remarcable el cas de Xavi Cazorla (Sabadell, 1983), que va ser seleccionat per gaudir de la Beca Connecta’t a la Ràdio el 2008. El jove va col·laborar al programa de Ràdio FlaixBac “El matí i la mare que el va parir”, i el 2011 va entrar al programa d’humor radiofònic “Fricandó Matiner” de RAC 105 on actualment col·labora com a guionista i humorista.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia