Territori

L'IDAPA impulsa el projecte Pireníssim per diversificar l'oferta turística de les comarques pirinenques

query_builder   16 març 2012 17:00

event_note Nota de premsa

L'IDAPA impulsa el projecte Pireníssim per diversificar l'oferta turística de les comarques pirinenques

L’Institut liderarà aquesta iniciativa sorgida del territori, que té la voluntat de diversificar i desestacionalitzar l’oferta turística pirinenca, tot aportant 20.000 euros aquest 2012. Igualment, el Consell Rector de l’IDAPA ha acordar enfortir les relacions amb la marca turística Pirineus i també donar suport a la xarxa de museus de l’Alt Pirineu i Aran.
 
El projecte Pireníssim va néixer l’any 2011 com una iniciativa d’un conjunt de comarques de l’Alt Pirineu i Aran, amb el suport del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), per a la creació d’una oferta turística específica. Ara, aquest projecte veurà garantida la seva continuïtat amb la implicació directa de l’IDAPA i altres ens de promoció econòmica del territori. L’Institut aportarà un total de 20.000 euros aquest 2012 per al sosteniment del projecte.
 
D’aquesta manera, es consolidarà la primera iniciativa de treball pirinenca basada en la cooperació territorial amb l’objectiu de crear una oferta turística específica. En un primer moment, el Pireníssim es va centrar en posar en valor un producte genuinament pirinenc com el formatge. Ara, gràcies a la participació de personal tècnic i dinamitzador, es vetllarà per coordinar els projectes turístiques en els que treballa l’IDAPA, tot implicant els diversos actors i territoris de cara a trobar, en cada cas, l’escala de treball més adequada. És el cas dels projectes Geomapa, PassaPorts, Un Ramat de Camins, Terra de dinosaures, Camins vius i Valorització dels camins ramaders.
 
Enfortiment del turisme pirinenc
 
Aquest és el principal acord a què s’ha arribat durant el Consell Rector de l’IDAPA que s’ha celebrat avui a Sort, presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.
 
Entre d’altres temes, i encara en el camp de la promoció turística, també s’ha acordat enfortir les relacions entre l’IDAPA i la marca Pirineus. Aquest fet ha de permetre una millor articulació amb els agents turístics del territori i una major eficàcia en les accions de promoció del territori als mercats internacionals.
 
En l’àmbit del senderisme, també s’ha anunciat l’organització d’una nova jornada tècnica itinerant, destinada a tots els agents del sector turístic a l’Alt Pirineu i Aran, que tindrà lloc el proper mes de maig al Pallars Jussà.
 
Pel que fa a l’àmbit del patrimoni, s’ha acordat continuar donant suport a la xarxa de museus de l’ApiA i s’han fixat les bases de cooperació amb el SAM (servei d’assessorament a museus) de l’Alt pirineu i Aran, que recentment ha creat el Departament de Cultura.
 
Finalment, s’ha informat dels treballs que preparació de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu 2022, en la que participa tant el Departament de TES com l’IDAPA.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 545