Salut

El conseller de Salut, Boi Ruiz, inaugura la consulta externa i l'hospital de dia d'oncologia de l'Institut Català d'Oncologia a Badalona

query_builder   16 març 2012 11:43

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut, Boi Ruiz, inaugura la consulta externa i l'hospital de dia d'oncologia de l'Institut Català d'Oncologia a Badalona

La nova planta d’oncologia disposarà de tres consultes més i s’amplien els espais de l’hospital de dia.
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat la nova planta de consulta externa i l’hospital de dia d’oncologia de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) Badalona, ubicat a la tercera planta de l’edifici maternoinfantil de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. La nova planta d’oncologia, amb una superfície total de 1.475 m2 i que milloren la funcionalitat i el confort per als pacients i acompanyants, permetran una millor gestió i ordenació de l’atenció als pacients i una distribució horària més adequada entre les consultes externes, l’hospital de dia d’oncologia i les àrees de suport.
 
La nova àrea de consultes externes amplia en 3 les consultes existents fins ara a l’ICO de Badalona. Ara disposarà d’un total de 17 consultes: 8 de les quals són d’oncologia; 5 són consultes d’hematologia; 1 consulta de cures pal·liatives; 1 consulta de consell genètic; 1 consulta de nutrició, i 1 de psicooncologia. L’hospital de dia també amplia els seus espais i disposarà de 24 butaques, 5 llits de tractament, 4 punts d’extracció, 1 sala de reanimació, 1 consulta d’infermeria, 1 control d’infermeria i 1 zona de treball d’assajos clínics.
 
Boi Ruiz ha visitat també les obres del futur CAP Gran Sol, situat al carrer Doctor Bassols de Badalona. El nou centre, que donarà servei a la població dels barris de Llefià i la Salut, permetrà una millor redistribució dels pacients que s’atenen a les tres àrees bàsiques de salut dels barris implicats, i facilitarà una millor accessibilitat als usuaris.
 
La nova construcció, a més dels serveis d’atenció primària, disposarà d’un centre de salut mental d’adults i una àrea polivalent per a l’activitat especialitzada que permetrà apropar part de l’oferta no lligada estrictament a l’equip d’atenció primària a pacients de les tres àrees bàsiques i d’altres zones de Badalona.
 
Finalment, el conseller de Salut ha visitat la Unitat Polivalent d’Investigació Clínica (UPIC) de l’Institut d’Investigació Sanitària Germans Trias i Pujol. Aquesta Unitat, que funciona des de l’any 2011, ofereix als investigadors que ho requereixin (tant del campus Can Ruti, com d’institucions externes) un espai on dur a terme assaigs clínics en les diverses fases del procés de recerca clínica.
 
La UPIC disposa d’unes instal·lacions de 400 m2 que inclouen consultes externes, butaques d’hospital de dia, llits d’hospitalització i espais per als investigadors on es duen a terme estudis d’investigació dins de l’àmbit dels nous medicaments, dels productes sanitaris i de la tecnologia mèdica, així com avaluacions de l’impacte dels tractaments en l’evolució de determinades malalties. Actualment, es duen a terme tretze projectes d’investigació, n’hi ha dotze més pendents de començar i que ja s’han presentat al Comitè Ètic d’Investigació Clínica (CEIC), i n’hi ha quatre més compromesos i pendents de presentar-los al CEIC.