Delegació a Tarragona

Els Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona informen sobre la preinscripció pel curs 2012-2013

query_builder   19 març 2012 19:14

event_note Nota de premsa

Els Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona informen sobre la preinscripció pel curs 2012-2013

.
 
La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, M. Àngels González Estremad, ha presentat la informació detallada referent a la preinscripció pel proper curs 2012-2013.
 
A partir d’avui, 19 de març fins el 30 del mateix mes, es podrà fer la preinscripció escolar per al proper curs 2012-2013 per a les etapes d’educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria (ESO). La matriculació es farà del 4 al 8 de juny per als alumnes d’infantil, primària i primer d’ESO i entre el 25 i el 29 de juny per als de segon, tercer i quart d’ESO. A causa de la implantació dels exàmens de setembre, hi ha un període extraordinari de matriculació que serà del 7 al 13 de setembre.
 
L’oferta en els ensenyaments obligatoris suposa un increment de 2.796 places respecte la del curs anterior, quan la xifra va ser de 87.562 places.
 
Del total de 90.358 places ofertades,  22.255 són d’educació infantil de segon cicle (alumnes de 3 a 6 anys), 41.377 places són d’educació primària i 26.726 places són d’educació secundària obligatòria (ESO).
 
En el cas de P3 (alumnes de 2 anys), aquest any està previst que accedeixin al  sistema educatiu un total de 7.150 alumnes, uns 500 alumnes menys que l’any anterior, fet que evidencia la disminució del nombre de naixements respecte als darrers anys.
 
Respecte als ensenyaments postobligatoris, en el Batxillerat està previst que hi hagi un augment de 756 alumnes respecte del curs anterior (6407 alumnes), i en cicles formatius un augment de 914 alumnes respecte del curs anterior (9091 alumnes).
 
En el curs 2012-2013 s’han autoritzat Batxillerats ordinaris en els següents Instituts:
·         Institut d’Altafulla (Altafulla)
·         Institut Mediterrània (El Vendrell)
·         Institut Roseta Mauri (Reus)
 
I un Batxillerat Artístic a l’Institut Torredembarra (Torredembarra).
 
La directora dels ST d’Ensenyament també ha fet saber els nous cicles formatius que s’implantaran el proper curs. Aquests són:
 
GRAU MITJÀ
 
Cures auxiliars d’infermeria  - INS Andreu Nin, d’El Vendrell
 
Obres d’interior,  decoració i rehabilitació -  Nova implantació per substitució del CFGM Obres de construcció-  INS Pere Martell, de Tarragona
 
GRAU SUPERIOR
  
Desenvolupament de pàgines web – INS Baix Camp, de Reus.
 
Energies renovables – INS Pere Martell, de Tarragona
 
Ensenyaments de Règim Especial
  
Salvament i socorrisme – Institut Jaume I de Salou.
   
Canvi en el mapa de centres educatius
 
Els canvis demogràfics en municipis també han comportat una racionalització del mapa dels centres educatius. En alguns indrets els creixements no han estat suficients per mantenir els equipaments previstos, i el proper curs es produirà integració entre les següents escoles:
 
-          L’escola Els Còdols s’integra a l’escola Marta Mata (El Vendrell)
-          L’escola Abril s’integra a l’escola La Canonja (La Canonja)
-          L’escola Reus XXI s’integra a l’escola Isabel de Besora (Reus)
-          L’escola Olga Xirinacs s’integra a l’escola Tarragona (Tarragona)
 
 
L’inici del proper curs escolar està previst el 12 de setembre per a infantil i primària i el 13 de setembre per a secundària.

2  

Fitxers adjunts

Documentació

Documentació
PDF | 207

Fotografia de la roda de premsa

Fotografia de la roda de premsa
JPG | 317