Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Plantada d'arbres Delta de l'Ebre

Plantada d'arbres al Parc Natural del Delta de l'Ebre

query_builder   19 març 2012 11:40

event_note Nota de premsa

Plantada d'arbres al Parc Natural del Delta de l'Ebre

Plantada d'arbres
Més de 150 alumnes de Deltebre i Sant Jaume d’Enveja han plantat uns 800 arbres en diferents zones del Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
La plantada forma part d’un programa educatiu local que es realitza des de l’any 1988 a través de l’Àrea d’Ús Públic i Educació Ambiental i mitjançant l’Escola del Parc, centre d’educació ambiental, i amb el cofinançament de la Diputació de Tarragona. Concretament, la plantada de l’arbre forma part de l’activitat ‘El Riu Ebre i el seu Bosc de Ribera’ i permet recuperar un dels ecosistemes més degradats del delta de l’Ebre.
 
Fa uns dies els alumnes de 3r i 4t de primària del CEIP Sant Jaume d’Enveja es van desplaçar fins a l’illa de Buda. Un cop allà, després d’haver esmorzat, van iniciar la plantada a l’alçada del camí que accedeix al Mas. En total, els 44 alumnes van plantar 200 arbres, principalment xops i aubes. Aquesta activitat compta també amb el suport i la participació activa de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja. La plantada es combina amb altres activitats complementàries com l’observació d’aus.
 
Uns dies després, va ser el torn dels alumnes de 4t dels tres centres de Deltebre: L’Assumpció, Sant Miquel i Riumar. En aquest cas, els 109 alumnes participants van plantar 400 tamarius al perímetre del filtre verd de l’àrea de la badia del Fangar. En aquest cas, també per al correcte desenvolupament de la jornada, l’Ajuntament de Deltebre facilita un tractor i un dipòsit d’aigua per poder regar els arbres.
 
Els alumnes de 2n d’ESO de l’IES Alfacs de Sant Carles de la Ràpita han plantat 200 tamarius a la zona de Patrau, a la bassa de l’Encanyissada, amb el suport de l’Estació Nàutica i de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.

2  

Fitxers adjunts

Planta d'arbres a l'illa de Buda

Planta d'arbres a l'illa de Buda
JPG | 113

Plantada d'arbres Deltebre

Plantada d'arbres Deltebre
JPG | 3864