Direcció General de Comunicació

DEL 21 AL 25 DE MARÇ

La Generalitat informa i orienta sobre els estudis a Catalunya al Saló de l'Ensenyament

query_builder   20 març 2012 10:12

event_note Nota de premsa

DEL 21 AL 25 DE MARÇ

La Generalitat informa i orienta sobre els estudis a Catalunya al Saló de l'Ensenyament

  • El certamen es pot visitar al recinte firal de Montjuïc des de demà, 21 de març i fins al 25 d’aquest mes
  • Els estudiants podran trobar informació sobre batxillerat, estudis superiors i d’FP i orientació per la cerca de feina
  • Hi participen els departaments d’Ensenyament, Benestar Social i Família i Economia i Coneixement
 
La Generalitat informa i orienta els estudiants sobre l’oferta d’estudis a Catalunya en el marc del Saló de l’Ensenyament 2012, que es pot visitar al recinte firal de Montjuïc, del 21 al 25 de març. El Govern és present a la fira amb estands dels departaments d’Ensenyament; Benestar Social i Família, a través de la Direcció General de Joventut i l’Agencia Catalana de la Joventut; i Economia i Coneixement, a través del Consell Interuniversitari de Catalunya. També hi participa la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca amb una proposta, l’EspaiCiència.
 
Ensenyament
 
L’estand del Departament d’Ensenyament disposa dels punts d’atenció següents:
 
-       El taulell central, on es pot obtenir informació sobre l’oferta formativa. També s’hi informa de les proves d’accés que cal superar per accedir als estudis, així com de les beques que es poden demanar. En aquest taulell, a més, s’hi ha habilitat una zona per atendre el professorat.
 
-       Dotze despatxos d’atenció individual, on un equip de professionals amb experiència en l’orientació per triar estudis pot atendre de manera individual els estudiants (i les seves famílies) que ho sol·licitin.
 
-       L’àrea d’autoconsulta, un espai dotat amb vuit ordinadors des dels quals es podrà accedir al nou apartat del portal Estudiar a Catalunya: “Orientació”, on els estudiants poden consultar, entre altres qüestions, els itineraris formatius, els centres educatius o què cal fer per trobar feina.
 
-       Les dues sales polivalents, on els estudiants poden informar-se sobre el batxillerat, la formació professional o els estudis de règim especial.
 
Economia i Coneixement
 
El Departament d’Economia i Coneixement participa al Saló amb dos espais que ocupen 600 m2, distribuïts entre el sector d’ensenyaments universitaris i un espai dedicat a la ciència, ‘EspaiCiència’. 
 
Els estudiants que visiten el Saló poden accedir al nou portal itinerariuniversitari.gencat.cat, la nova aplicació mòbil del brain training de les PAU amb més de 2.500 preguntes i un joc interactiu amb codis QR “codi ciència” a l’espai ciència.
 
Sota el lema “Tria bé, formació és futur”, la Secretaria d’Universitats i Recerca vol transmetre la importància de la formació universitària per contribuir a la cultura i al coneixement, per fer avançar la ciència i per ser motor econòmic del nostre país.
 
Espai Consell Interuniversitari de Catalunya
 
A l’estand del Consell Interuniversitari de Catalunya s’hi pot trobar informació sobre els estudis de grau. En aquest espai hi ha personal especialitzat per informar i orientar els visitants sobre el sistema universitari, l’accés a la universitat i les beques i ajuts universitaris. L’estand està dissenyat amb un itinerari universitari que també disposarà d’un recorregut virtual al nou portal itinerariuniversitari.gencat.cat a través del qual els estudiants es poden informar de les deu passes a seguir per accedir a la universitat.
 
Espai Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca
 
L’EspaiCiència de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca mostra l’activitat científica i la innovació tecnològica que es porta a terme a Catalunya, d’una manera pràctica, atractiva i molt propera als joves. En aquest espai participen 15 universitats, centres de recerca i tecnològics i d’altres institucions catalanes vinculades a la ciència. L’EspaiCiència, destinat als joves de 15 a 18 anys, ofereix desenes d’experiments científics. Enguany s’hi estrena un nou joc científic interactiu “Codi Ciència” per a telèfons intel·ligents basat en codis QR.
 
Direcció General de Joventut
 
La Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família participen al Saló informant dels programes següents: XANASCAT, amb més de 40 albergs i residències d’estudiants; Carnet Jove; Educació en el lleure; Associacionisme; Xarxa catalana d’informació juvenil, i PORTAL JOVE.CAT.
 
Durant la celebració del certamen, a l’estand de la Direcció General de Joventut s’hi lliuren gratuïtament carnets joves a tots els qui ho sol·licitin i s’hi informa de la Xarxa de Punts d’Informació Juvenil de Catalunya i dels serveis que presta als joves.