Treball, Afers Socials i Famílies

El conseller Cleries agraeix la bona feina dels treballadors i treballadores socials de Catalunya

En la celebració del Dia Mundial del Treball Social, el conseller recorda que la tasca dels treballadors i treballadores socials és més necessària que mai en temps de crisi

query_builder   20 març 2012 18:15

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries agraeix la bona feina dels treballadors i treballadores socials de Catalunya

En la celebració del Dia Mundial del Treball Social, el conseller recorda que la tasca dels treballadors i treballadores socials és més necessària que mai en temps de crisi

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha presidit avui l’acte de celebració del Dia Mundial del Treball Social, que ha organitzat el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Durant la seva intervenció, el conseller ha elogiat la tasca que desenvolupen els 7.000 diplomats i diplomades en Treball Social de Catalunya.
 
Cleries ha recordat que aquesta és una feina “que cal dignificar més, perquè moltes vegades no és prou reconeguda” tot i que “ara en temps de crisi i de dificultat econòmica és més necessària que mai, perquè el nombre d’usuaris que necessiten el vostre servei ha crescut”. El conseller ha insistit en la necessària “implicació personal” que requereix aquesta professió i ha recordat que treballen amb gent gran, amb infants, amb persones amb discapacitat o amb dependència o en situació de risc d’exclusió social, “persones, en definitiva, que pertanyen a col·lectius molt vulnerables i necessiten una atenció i una dedicació molt especial”. Per aquet motiu, el conseller ha afirmat que “la recerca de l’excel·lència professional és molt important en el cas dels treballadors i treballadores socials, perquè treballeu amb persones que veritablement necessiten el millor de vosaltres”.
 
Cleries ha destacat també que “en aquests moments de dificultat que vivim, els treballadors i treballadores socials estan demostrant una implicació i una dedicació especial, adaptant-se a les dificultats de les circumstàncies i fent una demostració encara més evident de la seva professionalitat i vocació”.
 
Josep Lluís Cleries ha citat el filòsof nordamericà Elbert Hubbard, per recordar que “una màquina pot fer la feina de 50 homes corrents, però no existeix cap màquina que pugui fer la feina d’un home extraordinari”. “Vosaltres sou homes i dones extraordinaris, que feu una feina extraordinària”, ha afirmat el conseller.
 
Finalment, el conseller ha volgut agrair en nom del Govern la tasca desenvolupada en el camp del treball social per part de Glòria Rubiol, a qui avui el Col·legi Oficial del Treball Social ha atorgat la medalla d’or. Cleries ha assegurat que “la tasca desenvolupada i tota la divulgació acadèmica que ha dut a terme, ha contribuït a fer gran i digne aquesta professió i l’ha convertit en un referent”.