Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Parc Natural del Delta de l'Ebre organitza una neteja d'espais naturals protegits

query_builder   20 març 2012 14:51

event_note Nota de premsa

El Parc Natural del Delta de l'Ebre organitza una neteja d'espais naturals protegits

 
El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural organitza una trobada per netejar espais naturals el pròxim diumenge 25 de març. L’activitat es fa en col·laboració amb els ajuntaments de Deltebre i d’Amposta i hi participen, entre altres entitats ciutadanes, l’Associació de Voluntaris del Parc.
 
La brossa present a les platges i a d’altres indrets del Delta afecta negativament la imatge turística i social d’aquestes zones. En la neteja participaran diverses entitats i es retiraran deixalles de la zona del Garxal, de les platges de Riumar i d’Eucaliptus. El Delta de l’Ebre té la franja de costa més natural i menys urbanitzada de Catalunya, però, al mateix temps, suporta una dinàmica ambiental complexa, a causa de l’activitat a la desembocadura i a la costa de la mar de l’Ebre.
 
És habitual que, després de cada temporal, les costes del Delta quedin cobertes completament de tota mena d’objectes i de residus sòlids, tant d’origen orgànic com inorgànic. Els troncs, les canyes i les restes similars formen part de la brutícia transportada pel riu de forma natural, ja que actua com un drenador de la conca fluvial.
 
El mar diposita a les costes matèria inorgànica, com ara plàstics, brics, ampolles, piles, llaunes o  electrodomèstics. Aquests materials provenen sovint dels pobles per on passa el riu i d’embarcacions, d’abocaments incontrolats i també del mar.
 
Les activitats humanes que es desenvolupen al Delta generen també residus, una part considerable dels quals són transportats per la xarxa de rec i desguàs fins al mar. Malauradament, encara són freqüents les conductes incíviques que provoquen, en bona part, l’acumulació de residus.   
 
Per donar a conèixer l’efecte d’aquests residus en el medi natural i com a activitat sensibilitzadora, el pròxim diumenge 25 de març hi ha prevista una trobada per netejar la zona del Garxal i la platja de Riumar (Deltebre) i la platja Eucaliptus (Amposta). En la tasca de neteja participaran l’Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la brigada del Parc, l’Escola del Parc i els ajuntaments de Deltebre i d’Amposta.
 
Els participants es trobaran en dos grups: un a les 9.45 hores del  matí a l’Ajuntament de Deltebre, i l’altre, a la mateixa hora, a l’Oficina d’Informació Turística d’Amposta. Se’ls donarà uns guants de seguretat, bosses, aigua i un entrepà. Es preveu que s’acabi a les 13 hores.