Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge adjudica 22 pisos amb protecció oficial a les Preses

query_builder   21 març 2012 14:39

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge adjudica 22 pisos amb protecció oficial a les Preses

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat aquest matí 22 pisos amb protecció oficial al sector sud-oest A i B de les Preses (la Garrotxa), 11 de lloguer amb opció de compra i 11 de lloguer. Formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
Els pisos de lloguer amb opció de compra estan situats a l’avinguda de l’Estació i disposen de tres dormitoris i una superfície de 75 m2 a 79,6 m2. L’import de la renda és de 326 euros a 344 euros mensuals. Es troben en un edifici amb habitatges que eren de compra i bona part dels quals s’havien adjudicat amb anterioritat. Amb el Pla de xoc posat en marxa per l’Agència, han passat a règim de lloguer amb opció de compra, és a dir, les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Els pisos de lloguer es troben al carrer dels Teixos, tenen un dormitori i una superfície de 42,5 m2 a 47,2 m2. El preu de la renda mensual és de 173 euros a 192 euros.
 
Per accedir als pisos de lloguer amb opció de compra s’han presentat 26 sol·licituds: 23 s’han admès i 3 s’han exclòs per no complir els requisits de la normativa o per manca de documentació. En el cas del lloguer, s’han admès 15 instàncies i s’han exclòs 10, de les 25 admeses.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
Amb aquestes actuacions es preveu poder difondre en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa les Preses

Nota de premsa les Preses
PDF | 52